Odličen trik za odstranjevanje plevela! Recept je preprost in naraven

Closeup detail of weed green plant growing between concrete pavement bricks in summer yard.
Foto: Bilanol iz iStock

Je zelo preprosto. V plastenko z razpršilom dajte jabolčni kis in žlico grenke soli Epsom. Dobro pretresite in popršite rastline, ki se jih želite znebiti. Ta trik pomaga pri plevelu, ki raste med ploščicami na dvorišču, pa tudi pri tistem, ki raste na vašem vrtu. Ker gre za naravni pripravek, je treba postopek večkrat ponoviti. V videoposnetku si oglejte, kako to najbolj enostavno storite.

Previdno, glede uporabe

Ne pozabite, ko gresta sol in kis v zemljo, lahko sabotirata rast rastlin, ki jih želite gojiti na vrtu. To metodo uporabite na mestih, kjer je samo plevel, ki se ga želite znebiti. Če namreč po nesreči poškropite rastline, ki so v bližini plevelov, jih boste tudi uničili, zato je na takih delih vrta plevel boljše izpuliti kar z rokami. Ne pozabite tudi odstraniti tudi korenine.

V boju proti plevelu na zelenjavnem vrtu so v pomoč časopisi. Razporedite jih po rastlinah in preprečili boste rast plevela. Ko okoli rastline položite časopisne liste, jih okrepite tako, da nanje stresete nekaj komposta, slame, drevesnega lubja, kamenčkov.

Urednik portala MojPrihranek

Prejšnji članekPripravite se na spremembe: To bo morala imeti po novi uvedbi vsaka stavba
Naslednji članekPozor! Ljubljanske mlekarne iz prodaje umaknile serijo Alpskega mleka
Simon Uršič

Urednik portala MojPrihranek

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.