Prevladujoči trendi notranjega opremljanja v letu 2020

V letu 2020 smo se soočili že z veliko spremembami. Zakaj ne bi k njim dodali še renovacije našega doma? Spremembe so vedno dobrodošle, saj nas ponavadi napolnijo z novo energijo in vse negativno obrnejo v bolj optimistično smer. Vendar kako se lotiti prenavljanja? Kakšne so prevladujoče smernice? Za vas smo naredili nabor najbolj priljubljenih trendov notranjega opremljanja, ki se kažejo v letu 2020.

Umirjenost in zdravje

Vse več dejavnosti opravljamo doma. Nekateri imajo domačo pisarno, vse bolj priljubljene so tudi športne aktivnosti doma in pa kar zeleni vrt ali zeleni kotiček. Dom naj bi bil opremljen tako, da se usklajuje z našim notranjim mirom, zdravjem, odstraniti moramo vse, kar naj bi povzročalo stres. Kaj točno to pomeni?

Svetle in nevtralne barve

Naš dom z uporabo svetlih in nevtralnih barv, kot so denimo siva, bež ali druge pastelne barve, ne bo dolgočasen, saj se le-te odlično dopolnjujejo in ustvarjajo miren kotiček za preživljanje naših dni. So odlična izbira za stene, še posebej v manjših prostorih, ki jih na tak način odpremo. Hkrati pa se te barve odlično obnesejo tudi pri opremi, vključno z izbiro kavčev ali posteljnine.

Soba s kavčem, opremljena v svetlih barvah

Črno bela kombinacija

Če vam nevtralne in svetle barve ne ustrezajo, poskusite s kombinacijami kontrastnih barv. Črna in bela sta dva ekstrema barvnega spektra, vendar, oziroma verjetno bolje rečeno prav zato, pri notranjem opremljanju skupaj delujeta odlično. Ta kombinacija spominja na t. i. yin in yang , ki ponazarja navidez ločene in nezdružljive sile narave, ki pa se medsebojno dopolnjujejo in oplajajo. Obstaja ogromno načinov, kako vključiti te dve barvi v prostor, vse od malenkosti, kot so denimo črni stoli in beli vzglavniki, pa do večjih kosov, na primer črn kavč ali omara.

jedilnica s črnimi stoli

Geometrični vzorci

Geometrični vzorci so hit že nekaj let in očitno še nekaj časa ne gredo nikamor. Pazljivi moramo biti le, da pri njihovi uporabi ne pretiravamo. Treba je torej izbrati določeno področje, ki ga želimo obleči v privlačne oblike in ta naj bo prevladujoč. Kot primer lahko vzamemo talne ploščice v kopalnici, tapete na prevladujoči steni v dnevni sobi ali kuhinjski stoli s tem vzorcem.

dnevna soba z tapeto iz trikotnikov

Luxe Interiors: Incorporating geometric shapes into interior design

Kovina, kovina, kovina

Letos so različne kovine, kot so srebro, zlato ali baker, zelo priljubljene. Tudi njihova mešanica. Srebrna in zlata, železo in bron in podobne kombinacije so povsem kompatibilne in ustvarijo luksuzen videz.

10 Interior Design Tips for Mixing Metals and Textures

Džungla doma

Zelenje je v naših bivališčih vse bolj priljubljeno. Lahko gre za mini domače vrtove ali pa zgolj za cvetlice, ki razsvetljujejo naš dom in vanj prinašajo novo življenje.  Velik hit so tudi cvetlični vzorci, kot denimo tapete, ali celo mešanje vzorcev džungle z naravnimi materiali – lesena miza okrašena z prtom, ki ga krasijo vzorci džungle.

dve cvetlici na okenski polici ploščice s cvetličnim vzorcem

Prejšnji članekSistem prezračevanja, ki prinaša velike prihranke
Naslednji članekSamo nebo je meja, če imaš streho nad glavo

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.