Prenavljate dom? Izberite linolej!

Pri prenovi stanovanja predstavlja zamenjava talnih oblog enega večjih stroškov.  Ugodno in praktično rešitev predstavlja linolej, ki je naravna talna obloga in se proizvaja že več kot sto let.

Sestavljen je iz večinoma naravnih materialov, zaradi česar je tudi bolj ekološka izbira. Najpogostejše sestavine so laneno olje, zmleti ostanki plute, lesa in apnenca, smola iglavcev (predvsem borov), kreda, juta in okolju prijazne barve.

Linolej bo ob pravilnem vzdrževanju zdržal tudi dve do tri desetletja. Je vodoodporen, zato je odlična izbira za kuhinje in kopalnice. Zaradi svoje praktičnosti ga pogosto uporabljajo tudi v bolnišnicah in šolah. Linolej tudi zmanjšuje hrup in je odlična izbira za alergike, saj ne povzroča alergij in je odporen proti nastankom mikroorganizmov. Ima značilen vonj, je topel na dotik in po njem je prav prijetno hoditi.

>> Preberite več: Katera je najprimernejša talna obloga za vas?

Prednosti

  • biološko razgradljiv in prijazen do okolja
  • odlična izbira za alergike
  • dober toplotni izolator

Slabosti

  • občutljiv na temperaturo in luge
  • občutljiv na poškodbe
  • polaganje je lahko precej zahtevno

Kot vsaka druga talna obloga, ima tudi linolej svoje prednosti in slabosti. Je precej cenejši kot parket in okolju prijazen, vendar je treba imeti nekaj spretnosti, ko ga polagamo. Kljub temu pa je odlična izbira pri prenovi tal, saj vam bo ob pravilni skrbi zdržal še dolga leta.

Prejšnji članekVrednost opravljenih gradbenih del pada
Naslednji članekEKO načini za pranje avta

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.