Preden ga boste uničili, se ga boste naveličali

SSD stoli so tisti, ki bi jih lahko uporabljale številne generacije. Preprosto se jih sestavi in razstavi, so močni in  vzdržljivi ter izdelani iz kakovostnih materialov, zagotavlja proizvajalec.

Stol

Francosko podjetje, ki je oblikovalo stole, je konec marca pričelo s kampanjo na platformi Kickstarter, preko katere zbirajo finančna sredstva za zagon projekta. Če zberejo dovolj sredstev, bodo s proizvodnjo začeli predvidoma do junija letos, v juliju pa razposlali artikle prvim novim lastnikom.

V čem so drugačni?

Ko opremljamo dom, običajno izbiramo artikle, ki so skladni s preostalo opremo v našem domu. Izbiramo artikle, ki so kakovostno izdelani in trpežni. In zakaj ne bi bili poleg tega še izdelani iz naravnih materialov?

Stol

Kot pravijo v podjetju, se je leta 2017 vse skupaj začelo z željo izdelati popoln stol za vsakdanjo uporabo, ob tem pa napraviti čim manj škode za okolje. In dozorela je ideja – stol, ki je preprost, močan in praktično neuničljiv.

SSD stoli so sestavljeni iz samo 5 delov, ki jih je mogoče v stol sestaviti v manj kot 2 minutah in to z uporabo enega samega vijaka, ki drži skupaj sedalo, noge in naslonjalo. Bili naj bi tako trpežni, da bi lahko dočakali več generacij. Ker dele izdelujejo v Evropi v izbranih podjetjih iz kakovostnih materialov, naj bi bili stoli praktično neuničljivi ob običajni uporabi.

Poleg tega, da stol preprosto sestavite, ga lahko tudi preprosto razstavite in pospravite, ker so lahki, pa jih lahko zložite enega na drugega. Mogoče naj bi jih bilo na kup naložiti sedem.

SSD stoli

Za vsak okus

Na voljo so v več barvnih kombinacijah, tako da se prilegajo praktično vsakemu interierju. Možnih kombinacij je več, saj so na voljo 4 barve nog (bela, grafitno črna, pudrasto rožnata in zelenkasta) ter 3 različne barve lesa (jesen, hrast in oreh). Izdelali bodo tudi dve omejeni seriji – ena popolnoma bela in druga popolnoma črna.

Udobje

Kot zagotavljajo, so udobni za sedenje in zato primerni tako za uporabo v jedilnici, za šolarje, da lepo sedijo za pisalno mizo, primerni so tudi za opremo lokalov ali v katere koli druge namene.  Višina sedala (47,5 cm) s premerom 41,8 cm, naj bi bila optimalna, prav tako tudi naklon sedala (4 stopinje) kot tudi naslona (13 stopinj) in ukrivljenost obeh sestavnih delov stola. Noge naj bi zagotavljale posebno stabilnost, zaobljeno ravno prav dolgo sedalo pa naj bi se prilegalo praktično vsakomur.

SSD stolLes, ki ga uporabljajo, je iz evropskih gozdov, a le tistih, pri vzdrževanju katerih se upošteva najvišje standarde trajnostnega gospodarjenja. Ogrodje je izdelano iz jekla, ki je trdno in je eden redkih materialov, ki ga je mogoče 100-odstotno reciklirati.

Uporabljeno je minimalno plastike, le okoli 1 odstotek vsega materiala je plastika, pa še ta je reciklirana. Tudi embalaža, v kateri prejmete stol, je v vsaj 80-odstotkih reciklirana. Ker je paket precej manjši, kot če bi zapakirali običajne stole, zavzame pošiljka tretjino običajnega tovora. To pomeni manj emisij CO2 pri pošiljanju in hrambi, zagotavljajo.

In cena? Za posamezni stol bo treba odšteti 140-150 evrov.

Urednica portala MojPrihranek.si

Prejšnji članekTlakovec Emonica
Naslednji članekLupine velikonočnih jajc uporabite na vrtu
Nadja Jurca

Urednica portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.