Pohištvo, ki ga prilagajate svojim željam

Žal je tako, da se pohištvo po selitvi ali dveh pogosto poškoduje. Velikokrat se zgodi, da ga težko odnesemo s seboj v drugo stanovanje, saj ne ustreza dimenzijam prostora ali razporeditvi. Podjetje Aalo, ki zbira sredstva preko platforme za množično financiranje Kickstarter, je našlo rešitev. Izdelujejo pohištvo, ki ga lahko po volji spreminjate, prilagajate, razstavljate in sestavljate.

Samo v Severni Ameriki letno zavržejo okoli 10 milijonov ton pohištva. Vodilna podjetja ponujajo pohištvo, ki je tipično za potrošniško družbo: ne najboljše kakovosti, ki ga ni preprosto sestaviti, a vseeno ugodno, tako da uporabniku niti ni žal, če se pohištvo poškoduje, saj ga preprosto zavrže in si omisli novega.

Aalo pohištvo

Iskal ugodno rešitev

Ideja za izdelavo Aalo pohištva se je mlademu podjetniku, ki je delal kot inženir pri Toyoti in Lexusu, porodila, ko je iskal pohištvo solidne kakovosti, ki ga je mogoče hitro sestaviti, a na trgu ni našel ničesar primernega, kar bi lahko prilagajal svojim potrebam, saj je veliko selil. Oblikoval je pohištvo, ki se raste in se spreminja z uporabnikom.

Pohištvo Aalo je mogoče sestaviti v nekaj minutah, prav tako hitro pa se ga lahko razstavi, spremeni postavitev in znova sestavi. Konstrukcijski elementi so izdelani iz aluminija in cinka ter peskani, kar zagotavlja maksimalno trpežnost teh 99-odstotno reciklirnih kosov. Le 1 odstotek materiala je iz plastike.

Številne možnosti za postavitev

Izdelate lahko dve različici stojala za rože, več različnih verzij klubskih mizic, stol ali barski stol, šest različic obešalnika oziroma stojala za oblačila, pisalne in jedilne mize različnih višin in dimenzij, knjižne police oziroma regal s policami, nočno omarico, klop, stojalo za pasje posodice, police za v garažo, stojalo za kolesa … Ker je pohištvo nerjaveče, ga lahko uporabite tudi na balkonu ali terasi.

Aalo pohištvo

 

Nadja Jurca

Urednica portala MojPrihranek.si

Prejšnji članekV prvem trimesečju 2019 subvencioniranih 269 GWh elekrične energije
Naslednji članekGreenpeace: 8 nasvetov za zaščito oceanov
Nadja Jurca

Urednica portala MojPrihranek.si

1 komentar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.