Leseni umivalniki in kadi so pravi hit

V studiu The NK Woodworking & Design studio, katerega ustanovitelj je Nathie Katzoff, so znani predvsem po umetelnih lesenih stopniščih. Med njihovimi izdelki vse večji hit postajajo leseni umivalniki in kadi.

Posebnost ni le material, iz katerega so umivalniki in kadi izdelani, temveč je Katzhoff dovršil tehniko izdelave in tako dosegel, da voda v leseni kadi ostaja topla veliko dlje kot recimo med uporabo kadi iz porcelana ali kovine oziroma umetnih materialov.

NK Woodworking & DesignZ izdelavo kadi in umivalnikov uporabljajo trajnostni domači in eksotični les. Vse je izdelano v Seattlu. »Najraje uporabljam, z vizualnega vidika, oreh ali mahagoni,« je za tuje medije povedal Katzoff. Izdelava je dolgotrajen proces, saj je vsaka kad unikatna. Običajno eno izdelujejo 3-4 mesece. Kot je zaupal, so najbolj ekstremno izdelovali kar leto dni. Cene se gibljejo od 30 tisočakov navzgor. »To je umetnostni izdelek, podobno kot zares lep avto ali ročno izdelano dovršeno pohištvo,« je pojasnil.

Iz lesa je bojda začel ustvarjati pri 16 letih, dve leti kasneje pa se začel šolati za izdelovalca ladij. Z ladjarstvom se je ukvarjal vrsto let, nato pa leta 2011 odprl svojo prvo delavnico. Čeprav je les njegov najljubši material, se loteva že tudi projektov iz stekla in brona, svoje izdelke pa objavlja med drugim tudi na Facebooku. Med njegovimi izdelki imajo prav posebno mesto med drugim umetelno izdelana stopnišča.

Nadja Jurca

Urednica portala MojPrihranek.si

Prejšnji članekItalija: bivša industrijska cona postala središče proizvodnje bioenergije
Naslednji članekPodjetje ZAVAS doniralo pol milijona zaščitnih rokavic
Nadja Jurca

Urednica portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.