Kontejner za prevoz konjev spremenili v lično hišico

kontejner zvečer iz vzunaj

Arhitektka iz Brightona Sophie Frykfors von Hekkel in njena partnerica Lalli Castiglione sta dolgo let iskali prostor, ki bi ga lahko spremenili v svoj dom. Ko so najemnine za stanovanja postale prevelik finančni zalogaj, sta začeli intenzivno razmišljati, kam bi se lahko preselili. V obdobju pandemije sta nato izkoristile čas in si ustvarile svoj sanjski dom. Prenovo svojega skromnega, zgolj 12 kvadratnih metrov prostornega doma pa sta delili na Instragramu. Te zanima, kam sta se preselili?

Kontejner kot dom?

Par je na družabnem omrežju Facebook zasledil oglas, v katerem se je za 3.500 evrov prodajal kontejner za prevoz konjev. Dekleti sta si takoj naslednji dan kontejner ogledali v živo in ga na licu mesta kupili. Pri prenovi sta začeli iz nič, predvsem pa sta bili pozorni, da dom na koncu ne bi izgledal kot kombi.

par pred kontejnerjem
Britanski par pred začetkom prenove njunega sanjskega doma.

Predhodna zasnova notranjosti

Notranjost kontejnerja sta zasnovali s pomočjo 3D modela, da bi videli, kako približno bo prostor izgledal po prenovi. Obe dekleti sta s svojo ustvarjalno dušo pripomogli k načrtu in ga urejali, dokler ni izgledal tako, kot sta si zamislili. Pri končni prenovi sta nekatere elemente iz načrta tudi rahlo spremenili. Notranjost kontejnerja v slabih 12 kvadratnih metrih zavzemajo kopalnica, kuhinja, spalnica in dnevna soba.

dnevna soba kontejnerja
Prilagodljiva notranjost dnevne sobe.

Svetlost doma

“Želeli sva, da najin dom izgleda kakovosten, luksuzen in sodoben,” je dejal par. Pri prenovi sta poskrbeli, da je prostor čimbolj izkoriščen in svetel. V ta namen sta dodali visoka okna, dvojna steklena vrata in celo dve strešni okni. Pri prenovi sta imeli predvsem srečo, da sta pred karanteno naročili ves potreben material, ki sta ga za dom potrebovali. Če tega namreč ne bi bilo, ne bi morali izkoristiti časa, ki sta ga imeli na voljo.

spalnica
Spalnica, ki je od ostalih sob malo višje.
kopalnica
Lična in svetla kopalnica.

Neodvisen dom

Njun dom na kolesih ogrevata z majhnim gorilnikom na drva. Dom napaja elektrika in plin, saj je pod kuhinjskim umivalnikom plinska steklenica, ki napaja peč in kotel, ki se nahaja v shrambi. Kopalnico in kuhinjo oskrbuje rezervoar za vodo, ki ga napolnita s cevjo za vodo. Poleg tega imata nameščen tudi rezervoar z odpadki, ki ga lahko izpraznita kjerkoli. Električni sistem poganjata dva sončna kolektorja. “Tudi v oblačnem vremenu imava več kot dovolj energije,” pravi par.

 

Za celotno prenovo, vključno z urejanjem, nakupom pohištva in kontejnerjem, je par odštel dobrih 17 tisočakov. Kljub nizkemu končnemu znesku, pa je njun dom na koncu prenove tak, kot sta si ga zaželeli – luksuzen, moderen in kakovosten. Arhitektka in lastnica doma Sophie je izpostavila, da upa, da bo njun dom zgled ostalim ljudem. Želi namreč, da bi ljudje začeli razmišljati manj materialistično in bolj uživati v majhnih stvareh v življenju. To so namreč stvari, ki so vredne največ.

Prejšnji članekKateri dobavitelj ponuja najcenejšo električno energijo in zemeljski plin?
Naslednji članekNasveti za pravilno zlaganje drv

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.