Kdaj zamenjati ležišče, da ne boste trpeli?

Tired single woman resting on the bed of an hotel room or home
Foto: AntonioGuillem iz iStock

Ste vedeli, da vam bo ležišče samo povedalo, kdaj ga je treba zamenjati? Res je. Pomembno pa je vedeti, da si vsi želimo izbrati vzmetnico oziroma ležišče, ki bi ga imeli čim dlje in bi nam vseskozi zagotavljalo visoko kakovost spanca. Čeprav splošno vodilo pravi, da moramo o novem ležišču razmišljati na vsakih 7 do 10 let, je situacija pogosto drugačna. Torej, kdaj zamenjati ležišče in kateri so pokazatelji, da je to zares treba storiti?

Menjava ležišča zaradi obrabe

Sčasoma lahko začnejo vzmetnice kazati znake obrabe, kot so povešenost, grudice ali vdolbine. Te težave lahko vplivajo na udobje in podporo, ki jo nudi vzmetnica, kar vodi v slabo kakovost spanja in morebitno nelagodje. Tega si ne želimo in zagotovo bomo to med spanjem tudi čutili.

Spremembe v zdravju ali življenjskem slogu

Spremembe v vašem zdravju ali življenjskem slogu lahko zahtevajo tudi novo vzmetnico. Na primer, če občutite bolečine v hrbtu ali drugo fizično nelagodje, ki se poslabša zaradi trenutnega ležišča, je morda čas, da razmislite o zamenjavi. Podobno je tudi, če se vaše želje glede spanja spremenijo (če na primer zamenjate trdo vzmetnico za mehkejšo), boste morda morali investirati v novo vzmetnico, ki bo bolje ustrezala vašim potrebam.

Asian adult man have pain in neck,shoulder and backache sitting on bed in bedroom,Stressed people suffering from back pain,tension and injury in his nape of neck on uncomfortable pillow and mattress
Kdaj zamenjati ležišče? Foto: Satjawat Boontanataweepol iz iStock

Higiena in alergeni ležišča

Ležišča lahko sčasoma naberejo prah, alergene in druge odpadke, kar lahko vpliva na kakovost zraka v zaprtih prostorih in prispeva k simptomom alergije. Redno čiščenje in vzdrževanje lahko pomaga ublažiti te težave, vendar bo sčasoma vseeno treba zamenjati ležišče, da se zagotovi zdravo okolje za spanje.

Tehnologija in inovacije ležišča

Tehnologija vzmetnic se nenehno razvija z novimi materiali in oblikami, katerih cilj je izboljšati udobje, podporo in vzdržljivost. Če je vaše trenutno ležišče v primerjavi z novejšimi možnostmi na trgu zastarelo, vam bo morda koristila nadgradnja na naprednejši model.

Woman putting soft white mattress on bed indoors, closeup
Foto: Liudmila Chernetska iz iStock

Izognite se predčasni menjavi ležišča

Da bi lahko v visoko kakovostnem ležišču uživali več let oziroma čim dlje časa, se odločite za ležišča Slovenska postelja. Njihova ležišča so skrbno oblikovana z mislijo na vaše udobje, izdelana iz visokokakovostnih in naravnih materialov. Trše plasti zagotavljajo potrebno podporo telesni teži, medtem ko se bolj elastične plasti naravnega lateksa ali pene nežno prilagajajo obliki telesa, objemajoč vsako krivino.  Vsako ležišče je narejeno po meri samo za vas, zagotavljajoč sproščen in obnovitveni spanec, ki je ključen za vaše dobro počutje. Po izbiri še dolgo ne boste rabili razmišljati o menjavi ležišča.

info@postelja.com | 080 14 99

Zdravo spati, zdravo živeti.

Prejšnji članekVelika noč je pred vrati: kako pravilno skuhati jajca, ne da bi počila?
Naslednji članekTalne rešetke Ecoraster: Zakaj so odlična izbira za dom in okolico?
info@postelja.com | 080 14 99

Zdravo spati, zdravo živeti.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.