Kako izbrati pravo kuhinjsko korito?

Kako izbrati pravo kuhinjsko korito?
Kako izbrati pravo kuhinjsko korito?

Kuhinjsko korito ali kar pomivalno korito je investicija, ki lahko popolnoma spremeni izgled in funkcijo vaše kuhinje. Da pa bi lahko vaša kuhinja postala taka, kot ste si jo vedno želeli, bo potrebno slediti nekaterim nasvetom pri izbiri pomivalnega korita. Kuhinjski lijak mora zadostovati željam in potrebam vaše kuhinje ter gospodinjstva. Velikost, material, stil in še kaj drugega. Kako izbrati in kupiti pravo kuhinjsko korito za vašo kuhinjo?

Izberite pravi material kuhinjskega korita

Glede materiala je veliko izbire, nasvetov pa prav tako. Porcelan, granit, keramika, inox, steklo in mnogo drugega. Kateri material kuhinjskega korita izbrati? Izberite ga glede na ceno, videz in vzdrževanje. Vsak izmed njih prinaša svoje slabosti in prednosti, večinsko mnenje pa je, da bo tu vedno na prvem mestu želja kupca in uporabnika. Precej pametno je tudi povezovanje materiala in barve le tega z okoliškimi elementi kuhinje.

Pomislite tudi na barvo korita!

Kateri tip pomivalnega korita izbrati?

Kuhinjsko korito je element kuhinje, ki ponuja širok nabor tipov in izbire kot take. Lahko se odločite za popolnoma vsadno, vsadno, ploskovno vsadno, nasadno, enojno, enojno in pol, dvojno in mnoge druge tipov korita. Ponovno je veliko odvisno od želj uporabnika, stilskega ujemanja in uporabe samega pomivalnega korita.

Izbira kuhinjskega korita je odvisna od večjega števila dejavnikov
Izbira kuhinjskega korita je odvisna od večjega števila dejavnikov

Velikost kuhinjskega korita

Pri izbiranju velikosti kuhinjskega korita je potrebno pomisliti na nekaj različnih dejavnikov. Pred nakupom si odgovorite na naslednja vprašanja, ki vam bodo pomagala zožiti široko izbiro.

  • Koliko prostora imate za kuhinjsko korito?
  • Čemu bo namenjeno kuhinjsko korito (boste v njem prali posodo ali imate pomivalni stroj)?
  • Koliko ste pripravljeni odšteti za kuhinjsko korito?
  • Kako pogosto ga boste uporabljali?
  • Ali bo kuhinjska omarica prirejena kuhinjskemu koritu?

Enojno ali dvojno korito?

V osnovi se poleg materiala in velikosti kuhinjska korita izbirajo tudi po dnu oziroma koritu. Najpogostejša so enojna in dvojna korita, med katera lahko stisnemo še enojna in pol korita. Večina nasvetov se bo glasila, da se odločite za dvojno ali vsaj enojno in pol, ker korita ni nikoli preveč.

Izbira med enojnim ali dvojnim koritom je med najpogostejšimi zagatami
Izbira med enojnim ali dvojnim koritom je med najpogostejšimi zagatami

Cena kuhinjskih korit

Ko je govora o ceni, je prav ta ponavadi najbolj pomemben dejavnik celotnega procesa izbire in nakupa. Cene kuhinjskih korit se gibajo vse od 20 evrov pa tja do tisoč, a sta oba primera skrajnosti in izjeme. Nižji razred kuhinjskih korit je med 60-100 evri, srednji razred od 100-200 evrov in višji razred od 200 evrov navzgor. Cena bo odvisna od materiala, velikosti in vaših drugih želj. Če imate le možnost kupite kuhinjsko korito h kateremu je že vključena armatura ali celo celotna omarica. V tem primeru bi znala biti cena nižja.

Prejšnji članekSuper trik za bleščeča steklena vrata tuš kabine
Naslednji članek7 stvari, ki ne sodijo na podstrešje
Žiga Kastelic

SEO urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.