Ideje za malo kopalnico

Ideje za urejanje male kopalnice
Ideje za urejanje male kopalnice

Sprašujete se kako naj bo videti vaša majhna kopalnica in ne najdete pravih idej in nasvetov. Majhne kopalnice so lahko čudovite, estetske, praktične in prostorsko učinkovite, če se le najde prava ideja. Medtem, ko možnosti velikih kopalnic nimajo vsi domovi, so majhne kopalnice vsestranske. Ali jo bomo uporabili kot glavno kopalnico ali pa le kot drugo oziroma kot kopalnico za goste, je vseeno. Najprej nekaj nasvetov, nato pa sledi nekaj idej za majhno kopalnico.

Naj vas ne bo strah ovalne kadi

Uporaba samostoječe ali ovalne kadi poveča prostor. Ker se izogne dotikanju kotov kopalnice, bo le ta dajala videz večjega prostora kot sicer. Več možnosti uporabe najdete v galeriji idej nekoliko nižje.

Pametno uporabljajte ogledala in steklo

Steklena tuš kabina, ki nima vidnih robov je skoraj nevidna. Če pa dodate v kopalnico tudi kakšno ogledalo, ki poveča prostor, bo to vizualna past. Ta bo dajala videz večjega prostora oziroma kopalnice.

Ploščice do polovice stene

Če se odločite za ploščice (le redki se za to ne odločijo), je ena izmed možnosti polaganje ploščic do nekega dela stene. Če se tu odločite še za drugačno barvo ploščice, ki se bo razlikovala od barve stene, je vizualno višja kopalnica že tu.

Bodite kar se da minimalistični

Kot v vsakem prostoru, se bo tudi v majhni kopalnici lahko hitro znašlo veliko stvari. Več kot bo stvari, manj bo v njej prostora in manjša se bo kopalnica zdela vam in drugim. Zato pametno organizirajte prostor in ga pametno porazdelite po prostoru.

Police namesto omar

Izbira polic namesto omare je zaželena v manjših prostorih. Ker se prostor tako ne zapolni s celotnim elementom temveč le s polico, bo še vedno dajal videz enake velikosti.

Ploščice kabine in stene naj bodo iste

Velikost prostora in to, kar naše oko zazna nista nujno ista stvar. Poigrajte se s percepcijo prostora tako, da iste ploščice uporabite za tuš kabino in stene. Meja tako ne bo popolnoma jasna, temveč nekoliko zabrisana. Prostor se tako nebo zdel tako majhne, kot bi bil z različnima barvama.

Uporaba visokega radiatorja

Če se boste odločali za radiator v majhni kopalnici naj bo le ta rebrasti in visok. Tako ne bo zavzel več prostora kot navadni radiator, uporabite pa ga lahko tudi kot za obešanje brisač.

Prejšnji članekKaj če bi lahko združili PVC okna in izgled lesa?
Naslednji članekKoliko pa vi cenite udobje vašega doma?
Žiga Kastelic

SEO urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.