Delo od doma v pisarni s fengšujem

Fengšuj v domači pisarni
Fengšuj v domači pisarni

Delo od doma predstavlja vsaj dve veliki težavi. Uspešno moramo ločiti zasebno in delovno življenje ob delu od doma in uspešno preganjati željo po socializiranju s kolegi in drugimi, ki so po navadi na delovnem mestu z nami. Po drugi strani nam delo od doma lahko prinese tisoč ugodnosti, ki se lahko še izboljšajo z uporabo fengšuja. Uporabite filozofijo feng-shui in potegnite največ iz dela od doma ter hkrati manifestirajte svoje življenje. Pred vami je nekaj nasvetov, kako lahko to storite.

Lokacija

Če vam dom to omogoča, postavite domačo pisarno čim dlje od spalnice. Še boljša možnost je popolnoma ločen prostor ali vsaj vhod, kot ga uporabljate za hišo ali stanovanje. To je bistvo dobre energije pri delu od doma.

Navdihujoča dekoracija

Pri ustvarjanju domače pisarne imejte v mislih svoj uspeh in produktivnost. Pomislite na fotografije, barve, predmete in uspehe, ki vas navdihujejo v življenju in vas spravijo v dobro voljo. V svoji pisarni ustvarite tako energijo, kot jo želite videti v svetu.

Zrak in svetloba

Pozorni bodite na kvaliteto zraka in svetlobe v svoji pisarni, saj sta to dve izjemno pomembni stvari. Vaši možgani morajo dobivati zadostno količino svežega zraka, da lahko svoje delo opravljajo na najvišjem nivoju. Premislite lahko tudi o nakupu rastlin za svojo pisarno, saj s tem pridobite naravni filter zraka. Če prostor ne bo dobro osvetljen, se vam bo kmalu zahotelo oditi iz prostora in pustiti stvari nedokončane.

Usmerjenost mize

Kam naj bo usmerjena vaša miza, je tudi pomemben vidik domačega fengšuja. Vaš hrbet ne sme biti obrnjen proti vratom. Miza mora biti stran od vrat. Ne smete biti obrnjeni direktno v steno.

Domača pisarna s fengšujem
Domača pisarna s fengšujem

Organiziranost

Prav tako pomembno je čiščenje stvari, ki jih ne potrebujete, in splošna čistost vaše pisarne. Tako boste brez težav odstranili trenutke, ko bi želeli nekaj pospravljati namesto opravljati svojega dela. Priročno je tudi izbiranje dneva za čiščenje, saj boste tako naslednje dni brez nepotrebnih skrbi.

Pomembni prostori v pisarni

  • Severni prostor predstavlja vašo kariero in življenjsko pot. Tukaj postavite navdihujoče slike ali predmete iz svoje kariere, ki morajo biti obkrožene s črno ali belo barvo.
  • Jugovzhodni prostor predstavlja blaginjo in izobilje. Tu postavite slike ali predmete, ki za vas predstavljajo denar ali obilje.
  • Južni prostor predstavlja slavo in ugled. Ne obesite slik ali česar koli, kjer prevladuje modra barva ali voda.
Prejšnji članekKolikšen delež odpadkov recikliramo v Sloveniji?
Naslednji članekNovi gradbeni projekti v Ljubljani do leta 2023

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.