Bi radi vgradili podometni kotliček?

Moderne kopalnice imajo vse preprostejše linije, oblikovalski cilj pa je pogosto minimalizem. WC kotliček je običajno skrit, da se arhitekturno prikrije njegov obstoj. Če je včasih vsak drugi domači mojster poskrbel za kotliček v svoji kopalnici, je zdaj stanje precej drugačno, saj za podometni kotliček potrebujemo kar precej znanja in izkušenj.

Glavna prednost podometnega kotlička je seveda prihranek prostora. Če živite v stanovanju z majhno kopalnico, potem veste, koliko dragocenega prostora prihranite s skritjem kotlička. Tudi estetskega razloga ne smemo zanemariti, saj so kotlički pogosto nedobrodošel »okras« v naših kopalnicah, ki bi ga želeli čim prej skriti.

Stranišče

Vgradni kotliček je po debelini tanjši kot običajen, vendar tudi nekoliko višji. Zaradi tega ga lažje montiramo na stene v prostoru, kjer ni veliko prostora. Ker je njegova inštalacija malo bolj zapletena, je dobro, da delo prepustimo vodovodnemu inštalaterju ali izvajalcu strojnih inštalacij. Ker je skrit v steni, njegova montaža vključuje tudi suhomontažna dela.

Prednost podometnega kotlička je seveda tudi upravljanje brez dotika. Vse, kar morate narediti, je roko približati brezstičnemu stikalu. To je še posebej priročno za javna stranišča. Na gumbih se namreč naberejo bakterije, zato je še posebej v trenutni epidemiji zelo koristno, če imamo na voljo brezstično možnost.

Vodovodar v kopalnici

Če vam estetika doma veliko pomeni, bo vgradni kotliček najboljša izbira za vas. Sami namreč lahko izberete, kakšen gumb boste imeli za splakovanje stranišča. Privrženci minimalizma bodo izbrali takega, ki je poravnan s steno. Lahko izberete tudi tipke iz stekla ali celo kroma, ki bodo poskrbele za unikaten dizajn.

Največja slabost podometnega kotlička pa je na žalost njegova cena. Ker vgradnja vključuje tudi montažo, so podometni kotlički kar nekajkrat dražji od klasičnih. Je pa končni videz toliko elegantnejši, da se vseeno splača premisliti o vlaganju v vašo prihodnost, saj kopalnice navsezadnje le ne prenavljate vsako leto.

Prejšnji članek10 idej za prenovitev podstrešja
Naslednji članekMehke in dišeče brisače? Nič lažjega

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.