Apple je predstavil revolucionarno novost, stane preko 3 tisočake

Applova očala za obogateno resničnost.
Foto: YouTube/apple.com

Po sedmih letih razvoja je Applova naprava za obogateno resničnost končno predstavljena javnosti. »Z Vision Pro niste več omejeni z zaslonom,« je ob predstavitvi novosti povedal Tim Cook. Sistem je veliko bolj osredotočen na obogateno resničnost kot na virtualno resničnost. Podjetje je to novo paradigmo skovalo kot »prostorsko računalništvo«.

Naprava za obogateno resničnost združuje navidezno resničnost z resničnim svetom. Deluje z očmi, rokami in glasom. Apple je že pokazal, kako naprava deluje z aplikacijami, videoposnetki in fotografijami ter ponuja ogromen zaslon za vso vašo vsebino. Uporablja se lahko tudi za igranje video iger in gledanje 3D filmov.

Applova očala za obogateno resničnost.
Foto: YouTube/apple.com

To je način interakcije z uporabniškim vmesnikom računalnika – nekaj, kar podjetje imenuje vrsta vhodne naprave, podobne miški ali sledilni ploščici. Naprava je presenetljivo podobna prejšnjim razkritim upodobitvam.

Stane 3.499 dolarjev, na voljo bo v začetku prihodnjega leta

Strojna oprema ima novo funkcijo, imenovano EyeSight, ki uporablja sprednji zaslon za zaznavanje vaših oči drugim osebam v prostoru. Vision Pro deluje brezžično z računalnikom Mac in perifernimi napravami Mac.

Napravo poganja čip M2, ki je združen s čipom R1 za ustvarjanje dvojnega procesorja. Vision Pro lahko posname prostorske fotografije in videoposnetke. Prav tako simulira temno gledališče v svetli sobi. Bob Iger se je pridružil dogodku in povedal, da lahko greš v Disney World preko naprave. Šport, koncerti … vse skozi VR.

Vision Pro je združljiv z optičnimi vložki po meri, ki se magnetno pritrdijo na leče, proizvajalca Zeiss, za uporabnike očal. Življenjska doba baterije je do 2 uri z zunanjo baterijo ali ves dan, ko je priključena, poroča 9to5mac.

Applova očala za obogateno resničnost.
Foto: YouTube/apple.com

Zaslon uporablja microLED in vključuje 23 milijonov slikovnih pik na dveh ploščah. Vision Pro poganja visionOS, naprava pa ustvari digitalni avatar, ki je videti človeški in realističen. Kar zadeva aplikacije, sta Microsoft in Zoom že optimizirana za visionOS. Več sto tisoč aplikacij za iPad in Mac bo samodejno na voljo ob zagonu.

Vision Pro ima tudi novo biometrično varnostno metodo: Optic ID. Kot Touch ID in Face ID, vendar za vaše oči. Potrjena je cena 3499 dolarjev (3265,86 evra). Na trg prihaja v začetku prihodnjega leta.

Urednik portala MojPrihranek

VIRhttps://www.apple.com/newsroom/2023/06/introducing-apple-vision-pro/
Prejšnji članekTa najdba bo Indijo spremenil v velesilo!
Naslednji članekYtong hiše razširile ponudbo z Xella gradbenimi storitvami
Simon Uršič

Urednik portala MojPrihranek

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.