Naravna nega vhodnih vrat

Tako kot moramo redno skrbeti za pohištvo, ki ga imamo v domu, je treba skrbeti tudi za notranja in vhodna vrata. Če jih negujemo in vzdržujemo, bodo dolgo časa lepa kot nova.

Nasveti, ki pomagajo, da bodo vrata lepa in čista

Tudi vrata je treba redno čistiti, pregledovati in negovati. Na tak način jim zagotovo podaljšamo življenjsko dobo, pa tudi veliko lepši je pogled nanje. S tem, ko vstopamo v svoj dom skozi čista vrata, se počutimo zagotovo bolje. Prav tako pa so ta vidna tudi našim obiskovalcem in prav je, da so čista in lepa.

Za čiščenje lahko uporabite naravna čistila

Tako kot za čiščenje stanovanja, pohištva, tal in ostalega, lahko tudi za vrata uporabljate naravna čistila. Z njimi boste preprečili, da bi vrata prišla v stik s kemikalijami, ki jih pogosto vsebujejo kupljena čistila in ki bi morda lahko poškodovala barvo ali lesk vaših vrat.

Za vas smo pripravili nasvet, kako narediti čistilo za vrata:

Potrebovali boste stekleničko z razpršilom, žličko sode bikarbone, dve žlički alkoholnega kisa, deciliter vode in eterično olje sivke.

Najprej zmešajte skupaj sodo bikarbono in vodo. Ko se soda stopi, počasi dolivajte še alkoholni kis. Nastala bo reakcija, čistilo se bo pričelo peniti. Ko reakcija pojenja, pripravljeno čistilo za vrata nalijte v stekleničko, dodajte še nekaj kapljic eteričnega olja sivke, dobro zaprite in premešajte. Naravno čistilo za vaša vrata je pripravljeno.

Kako ga uporabiti?

Razpršite ga po celotni površini vrat, nato pa obrišite z mokro bombažno krpo. Papirnatih brisač ne uporabljajte, saj bi lahko postile sledi na vratih.

Ko očistite vrata, se lotite še čiščenja kljuke. Prav kljuka pri vratih je tista, za katero prime veliko ljudi in zato je prav, da se večkrat spomnimo in jo tudi temeljito očistimo. Tudi za kljuko lahko uporabimo naravno čistilo, ki smo si ga pripravili.

Ali vaša vhodna vrata škripajo? Ne ignorirajte težave, saj ta ne bo izginila sama od sebe. tečaje namažite oz. pošpricajte s sredstvom, ki je temu namenjeno. Če se maščoba pocedi, jo pravočasno pobrišite, da se ne zažre v material.

Tako, vrata so čista, sijoča, tekoče se premikajo in prijetno dišijo. Sedaj pa dobro poglejmo še okolico. Se je nabrala pajčevina? Naj ne kazi vaših vrat, redno jo ometajte.

Urednik portala MojPrihranek.si

VIRAJM
Prejšnji članekZ novim sistemom cestninjenja prihranek energije za eno hidroelektrarno
Naslednji članekPreprosti ukrepi za velike prihranke vode

Urednik portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.