Mikrobiolog razkril, kateri hrani se je treba izogibati, če je zajtrk iz samopostrežnega bifeja

Nice buffet line in a hotel
Foto: fyb iz iStock

Če boste prenočili v hotelu, je zelo verjetno, da si boste zajtrk postregli na samopostrežni mizi. Mikrobiolog Jay Tetro ob tem opozarja, da obstaja nekaj živil, ki se jim je v takih situacijah bolje izogniti. To so umešana jajca, palačinke in kosmiči.

»Tudi džemov, arašidovega masla in marmelade bi se izognil. Če so takšni namazi odprti in je v njih žlica, je velika verjetnost, da so okuženi, saj si včasih ljudje slabo ali sploh ne umivajo roke in vsi zajema hrano z istimi pripomočki,« je razkril. Tetro se ob tem izogiba tudi majonezi, rezinam limone in solatnemu prelivu v bifeju, ker pravi, da so to ‘mesta, kjer se razmnožujejo bakterije’.

Strokovnjak je v nadaljevanju svetoval, kako se zaščititi pred mikrobi, in svetoval, da je treba iskati posamično zapakirane izdelke, saj se le tako lahko prepričate, da nihče ni pomočil prstov v hrano. Med osmimi ‘najslabšimi’ živili, ki jih lahko izbirate v samopostrežnem zajtrku, so še ocvrt krompirček, vnaprej kuhano meso za zajtrk in sadne solate. Najbolj varna izbira za zajtrk so narezki, dimljeni losos, sir ali sezonsko sadje, celoten seznam pa si oglejte na portalu Mashed.

Dobro je vedeti

Hrana je pogosto pomemben, če ne edini razlog za potovanje, gastronomska ponudba pa vas bo pogosto pritegnila na cilj. Na pripravo hrane, ki jo uživamo, moramo paziti že doma, to pravilo velja tudi za potovanja. Zato upoštevajte nasvete strokovnjakov in se izogibajte vsaki možnosti, za katero menite, da bi lahko bila okužena, saj se zaradi slabega zajtrka ne splača preživeti poti v postelji ali na stranišču.

Urednik portala MojPrihranek

Prejšnji članek5 preprostih načinov za izboljšanje spanca
Naslednji članekNajpogostejše napake pri nakupu mikrovalovne pečice

Urednik portala MojPrihranek

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.