Kako preprečiti kalitev krompirja? Preizkusite fantastičen trik naših babic

Zakon o krompirju v avtomobilu
Zakon o krompirju v avtomobilu

Krompir je stalnica v kuhinjah po vsem svetu, ne le zato, ker je stroškovno učinkovit, ampak tudi zaradi svoje kulinarične vsestranskosti. Ne glede na to, ali je pire, ocvrt ali pečen, je krompir lahko zvezda vsakega obroka. Vendar pa je shranjevanje lahko pravi izziv. Nič nenavadnega ni, da ljudje na kaljeni krompir naletijo ravno takrat, ko želijo pripraviti okusen obrok za svojo družino, piše WECB Radio. A s tem trikom naših babic pozabite na kaljenje in kvarjenje krompirja.

Pogled na vzkaljen krompir v vaši shrambi je odvračajoč, še posebej, ko ste načrtovali obrok. Vzkaljen krompir ima povečano vsebnost solanina – naravne spojine, namenjene odganjanju škodljivcev, ki pa je lahko škodljiva, če jo uživamo v velikih količinah.

In kaj je skrivnost?

A to se lahko prepreči. Ta preprosta, a učinkovita metoda se vrti okoli tradicionalne prakse uporabe naravnih elementov za ohranjanje svežine. In kaj je skrivnost? Jabolka. Morda se sprašujete, zakaj jabolka, vendar sproščajo plin etilen, naravni rastlinski hormon, ki upočasni proces zorenja in kaljenja krompirja. S shranjevanjem krompirja v košari z nekaj jabolki mu znatno podaljšate obstojnost.

Najprej je pomembno, da krompir hranite na hladnem in suhem mestu, vendar se izogibajte hladilniku. Hladno in vlažno okolje lahko pospeši kvarjenje, namesto da ga prepreči. Če opazite, da nastaja nekaj kalčkov, jih preprosto odrežite. Če je velika prisotnost mikrobov, to pomeni, da je čas, da ga zavržete.

Urednik portala MojPrihranek

Prejšnji članekVentilatorji za javne objekte Turbo Cooler
Naslednji članekHidroizolacija kopalnice v mansardi
Simon Uršič

Urednik portala MojPrihranek

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.