Jajc ne smete hraniti v hladilniku: znani ‘chef’ razkriva zakaj

Closeup macro of pasture raised farm fresh dozen brown eggs store bought from farmer in carton box container with speckled eggshells texture
Foto: krblokhin iz iStock

Priljubljeni britanski kuhar James Martin svetuje, da jajc ne hranite v hladilniku, saj, tako vsaj pravi, to vpliva na njihov okus. »Razlog je v tem, da jajca ‘vpijejo’ vonj druge hrane v hladilniku, kar lahko vpliva na njihov okus,« je pojasnil.

Jajčna lupina je namreč porozna, zato se zlahka ‘navzame’ drugih vonjav, omenjeni chef pa dodaja, da to v svoji restavraciji pogosto uporabi za izboljšanje omlete. »Ko imam na primer tartufe, jih dam v skledo z rižem in na vrh položim jajca, potem pa vse skupaj pokrijem s prozorno folijo in pustim čez noč. Ko zjutraj razbijem jajca, ki so bila poleg tartufov, naredim umešana jajca in imela bodo okus, kot da bi bila narejena s tartufi,« je še povedal za Express.

Kje je najboljše hraniti jajca?

Po mnenju Agencije za standarde hrane je jajca še vedno najboljše hraniti v hladilniku, če pa se po nasvetu tega kuharja želite temu izogniti, je pomembno, da jih hranite v hladnem in suhem prostoru, kjer se temperatura ne spreminja nenadoma.

Simon Uršič

Urednik portala MojPrihranek

Prejšnji članekVolkswagnov malček se bo vrnil v cenovno dostopni obliki
Naslednji članekPrednosti in slabosti ledomatov
Simon Uršič

Urednik portala MojPrihranek

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.