Zlato priznanje za Gorenjeve inovatorje

Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) je 16. septembra na Brdu pri Kranju podelila nacionalna priznanja za najbolj inovativna podjetja in inovatorje v podjetjih in javno raziskovalnih zavodih. Gorenjevi inovatorji so za novo generacijo vgradnih pečic prejeli zlato priznanje. Gorenje je sicer večkratni prejemnik nagrad za inovativnost GZS.

Gorenje je novo generacijo vgradnih pečic premierno predstavilo lani septembra na mednarodnem sejmu IFA v Berlinu in do danes je aparate uspešno uvedlo na večino trgov po svetu. Vgradne pečice iz nove generacije sodijo po volumnu med največje na trgu, a imajo kljub temu zaradi inovativne tehnologije nizko porabo energije. Razvili so jih v dveh višinah – običajne 60-centimetrske in kompaktne 45-centimetrske, predvsem slednjim tržni delež namreč precej raste. Pri novih pečicah je ključnega pomena, da poleg klasičnega načina pečenja omogočajo tudi obdelavo hrane z mikrovalovi in s pomočjo pare, kar velja za zelo zdrav način priprave.

Konkurenčna prednost Gorenjevih vgradnih pečic je v posebni patentirani obliki notranjosti – HomeMade, ki posnema delovanje domače krušne peči. Poleg več kot 100 avtomatskih programov pečenja, bolj izkušenim uporabnikom ponujajo tudi pečenje v več korakih, te uporabnik nastavi sam.

Izvršni direktor za razvoj v  Skupini Gorenje Boštjan Pečnik je o inovaciji dejal:»Naše nove pečice, ki so rezultat timskega dela sodelavcev z različnih področij znotraj Skupine Gorenje, so inovativen izdelek kot celota. Gre za zelo konkurenčne aparate v skladu z vsemi trendi v tem segmentu, tako v smislu oblikovne skladnosti, odlične funkcionalnosti in prijaznosti do uporabnika, kot tudi uporabe naprednih tehnologij, kot sta para in mikrovalovi.«


Nova generacija je bila prepoznana tudi pri mednarodni strokovni javnosti. Vgradna pečica z interaktivnim barvnim zaslonom na dotik je lani prejela eno najpomembnejših mednarodnih nagrad za oblikovanje – Red Dot, poleg tega pa so v Nemčiji prejeli nagrado Plus X Award za kombinirano parno pečico.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.