Novi iPhone na sončno energijo?

Pri podjetju Apple bodo težavo z avtonomijo pametnih mobilnih telefonov iPhone poskušali rešiti z uporabo sončnih celic, ki bodo vgrajene neposredno v zaslon. To dokazuje tudi patent številka 8.368.654, ki ga je podjetju iz Cupertina pred kratkim podelil ameriški patentni urad.

Avtonomija delovanja postaja vse večja težava proizvajalcev pametnih mobilnih telefonov, saj ta zaradi številnih elektronskih pripomočkov le redkokdaj preseže en dan. Medtem ko številna podjetja poskušajo to »težavo« odpraviti s pripravo zmogljivejših baterij, so se pri podjetju Apple odločili, da bodo težavo z avtonomijo mobilnikov iPhone poskušali rešiti z uporabo sončnih celic. To dokazuje tudi patent številka 8.368.654, ki ga je podjetju iz Cupertina pred kratkim podelil ameriški patentni urad (Patent and Trademark Office).

 

Patent »Vgrajeno tipalo na dotik in solarni sistem« opisuje rešitev vgradnje sončnih celic neposredno v prikazovalnik slik, kar posledično pomeni, da bi zaslon ob izpostavljenosti sončnim žarkom polnil baterijo mobilne naprave, s čimer bi se njena avtonomija delovanja znatno povečala. Ko se bo uporabnik dotaknil zaslona, bo sistem samodejno poskrbel za preklop iz solarnega načina v način na dotik. Po določenem času neaktivnosti pa bo zaslon pričel ponovno zbirati sončno energijo.

 

Na spletu se že šušlja, da bi Apple lahko novo tehnologijo uporabil bodisi pri pripravi mobilnika iPhone 5S bodisi iPhone 6. Kaj novega bosta novinca še prinesla ni znano, saj v javnost niso pricurljale še nobene podrobnosti, razen morda te, da naj bi bila opremljena z zaslonom, ki bo temeljil na osnovi tehnologije IGZO. Novi zaslon bo v primerjavi z zdajšnjim ponujal večjo mobilnost elektronov in s tem omogočal hitrejše preklapljanje tranzistorjev, kar z drugimi besedami povedano pomeni, da bo uporabnikom prinesel občutno boljšo uporabniško izkušnjo.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.