Kdaj zamenjati pralni stroj?

Pralni stroj je ena izmed energijsko potratnih naprav v naših domovih. Energijska varčnost teh naprav se na vsako leto ali dve s prehodom v višji energijski razred (npr. iz A++ v A+++) poveča za približno 16 %. Toda ali se bolj splača do konca izkoristiti svoj stari pralni stroj ali takoj kupiti novega?

Za pralni stroj je analiza nemškega inštituta Oko-institut z naslovom »Analiza eko-učinkovitosti pralnega stroja«, pokazala, da ima aparat daleč največji vpliv na okolje v času delovanja, in sicer se takrat porabi skoraj 80 % energije v celotni življenjski dobi ter prispeva več kot 75 % toplogrednih plinov celotne življenjske dobe. V študiji je bila predpostavljena življenjska doba aparata 2.000 pralnih ciklov.

 

Z vidika prihranka energije je učinkovita zamenjava že 10 let starega aparata. 15 let star aparat pa že predstavlja nevarne toplogredne učinke na okolje. Ko se odločimo za nakup novega stroja, je izredno pomembno, da kupimo stroj s čim manjšo porabo energije in vode, saj se nam bo ta lastnost pošteno obrestovala v naslednjih 10 letih.

 

Pri podjetju Miele so predstavili novo linijo pralnih strojev serije W1, s katerimi je pranje perila čistejše, priročnejše, varčnejše in bolje prilagojeno posameznim vrstam perila kot kdaj koli prej. Za to revolucionarno čistost pri pranju imajo zasluge tri svetovne novosti: Mielejev sistem PowerWash, funkcija dvofaznega doziranja TwinDos ter CapDosing sistem kapsul. Vsi pralni stroji Miele so energijsko varčni in prijazni okolju, zato brez težav dosegajo najvišji razred energijske učinkovitosti A+++.

 

Mielejev sistem PowerWash predstavlja revolucijo v pranju perila in dokazano izboljša učinkovitost pranja. Še čistejše, hitrejše in varčnejše pranje z močno prho za vaše perilo. Sistem PowerWash obsega dve značilnosti vrhunske učinkovitosti: »intenzivno pršenje luga« in program »QuickPowerWash«. Inteligentni princip intenzivnega pršenja luga zagotavlja izjemen rezultat pranja pri aparatih Miele. Optimalno kroženje luga omogoča, da je učinkovitost pralnega sredstva polno izkoriščena, učinek pranja pa se izboljša za 10 %. S programom QuickPowerWash se perilo opere v manj kot 1 uri, rezultati pranja pa so enaki, kar je potrdil tudi priznani inštitut za uporabne raziskave WfK v Krefeldu, Nemčija.

 

Vse tri zgornje lastnosti odlikujejo najboljši Miele pralni stroj z oznako WKR 770 PWash in TDos XL. Pohvali se lahko še z močnim, varčnim in tihim motorjem ProfiEco, satasto strukturo bobna, ki zgladi perilo, še preden ga vzamete iz bobna, in AllergoWash funkcijo.

 

Miele ponuja poleg vrhunskih pralnih strojev tudi nove sušilne stroje linije T1 in tudi svoja pralna sredstva linije CareCollection, ki so popolnoma prilagojena strojem Miele. Govorimo o popolnem dopolnjevanju aparatov Miele, pestri izbiri programov in pralnih sredstvih. To nam zagotavlja, da je perilo obdelano natanko tako, kot je potrebno. Rezultati pranja pa so najboljši.

 

Obiščite vašega najljubšega Miele prodajalca ali se oglasite v Miele centru, ki je odprt tudi ob sobotah. Več o tem si lahko preberete na spletni strani www.miele.si .

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.