10 napak, ki jih ne smete storiti pri nakupu pomivalnega stroja

Napake pri nakupu pomivalnega stroja
Napake pri nakupu pomivalnega stroja in kako se jih izogniti Foto: Olena Ivanova iz iStock

Izbira in nakup pomivalnega stroja je pomemben korak pri ustvarjanju popolnega gospodinjstva. Želja je izbrati najbolj primeren pomivalni stroj za potrebe domovanja, a se včasih proces tudi zalomi. Na enem mestu smo zbrali 10 napak, ki jih najpogosteje storimo pri nakupu pomivalnega stroja, ponujamo pa vam tudi odlično rešitev, s katero se boste teh napak znebili.

Nakup pomivalnega stroja naj mine brez teh napak

  • Ignorira se pomisleke o velikosti: Pogosta napaka je, da ne upoštevamo velikosti pomivalnega stroja glede na razpoložljiv prostor v kuhinji. Bistveno je, da natančno izmerite prostor, da zagotovite pravilno prileganje pomivalnega stroja.
  • Ne upošteva se zmogljivosti: pomivalni stroji so različnih zmogljivosti. Neupoštevanje potreb vašega gospodinjstva lahko privede do premajhnega pomivalnega stroja, ki ga je treba pogosto polniti, ali prevelikega, ki zapravlja vodo in energijo pri napol praznih ciklih.
  • Ignoriranje energetske učinkovitosti: Mnogi ljudje spregledajo oceno energijske učinkovitosti pomivalnega stroja. Če se odločite za manj učinkovit model, lahko s tem sčasoma povzročite višje račune za elektriko in vodo.
  • Zanemarjanje ravni hrupa: Pomivalni stroji se zelo razlikujejo glede ravni hrupa. Če spregledate ta vidik, lahko izberete hrupen pomivalni stroj, ki moti mir v vašem domu, še posebej, če je vaša kuhinja v bližini bivalnih ali spalnih prostorov.
male hand unloading spoon from open automatic built-in dishwasher machine with clean utensils inside
Foto: Erstudiostok iz iStock
  • Ne upošteva se ciklov pomivanja in funkcij: Različni pomivalni stroji imajo različne cikle pomivanja in funkcije. Neupoštevanje vaših specifičnih potreb, kot so cikli za težke obremenitve za lonce in ponve ali občutljivi cikli za stekleno posodo, lahko povzroči nezadovoljstvo z delovanjem pomivalnega stroja.
  • Pozabi se na vzdrževanje: Za učinkovito delovanje pomivalni stroji potrebujejo redno vzdrževanje. Če pozabite upoštevati enostavnost čiščenja filtrov, odstranjevanja ostankov ali dostopa do vitalnih delov za vzdrževanje, lahko pozneje povzročite frustracije.
  • Ignoriranje ugleda blagovne znamke in ocen: Bistveno je, da raziščete znamke pomivalnih strojev in preberete ocene drugih uporabnikov, da ocenite zanesljivost, kakovost storitev za stranke in splošno zadovoljstvo. Neupoštevanje tega koraka lahko vodi do nakupa pomivalnega stroja manj ugledne blagovne znamke ali tiste z zgodovino težav.
  • Ne preveri se zahtev za namestitev: pomivalni stroji imajo lahko posebne zahteve glede namestitve, kot so električni priključki, napeljave za vodo in odtok. Če vnaprej ne preverite teh zahtev, lahko pride do dodatnih stroškov namestitve ali celo do težav z združljivostjo vaše kuhinjske opreme.
  • Osredotoča se samo na ceno: Čeprav je cena nedvomno pomemben dejavnik, lahko osredotočanje samo nanjo privede do žrtvovanja pomembnih lastnosti ali kakovosti. Bistveno je najti ravnotežje med cenovno dostopnostjo in funkcionalnostjo.
  • Ne preverja se zračnosti vrat: Vrata pomivalnega stroja potrebujejo dovolj prostega prostora, da se odprejo brez ovir. Če tega ne upoštevate, lahko pride do težav pri nalaganju in praznjenju posode ali celo do poškodb bližnjih omaric ali sten.
Little girl helping her mother with household chores at home. Happy mom and daughter giving high five while unloading the dishwasher together. Kid learning to be responsible by doing tasks
Foto: PeopleImages iz iStock

Kako izbrati pomivalni stroj brez napak?

Dejstvo je, da boste zdaj bolj pozorni na napake, ki se pri izbiri pomivalnega stroja zgodijo. Med izbiro in pred nakupom bodite pozorni na velikost, ceno, funkcije, lastnosti in ocene pomivalnega stroja. Da pa boste to znanje tudi vključili v izbiro, imamo za vas še rešitev.

V spletni trgovini Big Bang si oglejte širok nabor pomivalnih strojev, ki bo zadostili vašim potrebam. Še boljša odločitev je odhod v fizično poslovalnico, kjer boste pomivalne stroje ocenili v živo, v pomoč pa vam bodo tudi strokovnjaki, ki bodo podali pravi nasvet ob pravem času. Izberite Big Bang, da se teh napak izognete.

eprodaja@bigbang.si | 01 362 60 00 | Spletna stran

Big Bang z mrežo 16 trgovin ter spletnim centrom na naslovu www.bigbang.si na slovenskem trgu predstavlja največjega ponudnika avdio-video izdelkov in računalništva.

Prejšnji članekRazkritje novega Renaulta 5 navdušilo! Cena, specifikacije in dodatki
Naslednji članekTriki za shranjevanje avokada: eden izmed načinov je lahko zelo škodljiv!
eprodaja@bigbang.si | 01 362 60 00 | Spletna stran

Big Bang z mrežo 16 trgovin ter spletnim centrom na naslovu www.bigbang.si na slovenskem trgu predstavlja največjega ponudnika avdio-video izdelkov in računalništva.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.