Fenomenalni trik, s katerim boste pregnali vse muhe iz hiše

Closeup view and selective focus of a house fly on the floor
Foto: Ravichander Bolledla iz iStock

Bliža se poletje, zato se večina ljudi veseli visokih temperatur in sončnih dni, vendar obstaja skušnjava, ki to doživetje redno pokvari – muhe. Ker v toplih dneh redno puščamo odprta okna, se z veseljem zadržujejo in brenčijo po hiši, predvsem v kuhinji, kamor jih privabi vonj po hrani.

Zamisel o muhi, ki skoči na našo hrano, je večini odvratna, a do nedavnega se je zdelo, da zanjo ni zdravila – razen lopatice, ki jih ubije. Toda neka ženska je iznašla rešitev, ki muham prepreči vstop v kuhinjo, in kmalu so jo na Facebook strani Hinch Army Cleaning Tips razglasili za ‘genialno’, piše Heart.

Kaj morate storiti?

Plastično vrečko morate napolniti z vodo in vanjo vstaviti nekaj sijočih kovancev. Idealno je imeti prozorno vrečko z vodo obešeno nekje blizu okna ali katere koli poti, ki jo muhe uporabljajo za vstop v dom.

Uporabnik skupine je ob objavi na facebooku zapisal: »Neverjetno, poleti imam sicer vedno 5-6 muh, ki letijo po kuhinji, odkar sem dala vrečko, pa ni niti ene.«

The Simplest Way to Get Rid of House Flies During Rains | Amazing Life Hack

V čem je smisel?

Muhe namreč ne marajo vode, zato pred dežjem ponorele zaidejo v naše domove. Odsev vode, pa tudi kovancev, jim bo naš prostor naredil odbijajoč, zato bodo, če bodo vanj zatavali, hitro odšli.

Urednik portala MojPrihranek

Prejšnji članekNova paketna ponudba Ytong hiš
Naslednji članekUltimativni vodič za notranjo razsvetljavo: tipi svetil za vsako priložnost

Urednik portala MojPrihranek

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.