Ali tudi vi narobe perete spodnjice? Zdravnica razkrila pravi način

Man's and woman's hands together hanging clean black and red undergarment. Underwear drying on laundry rope at white wall. Dry cleaning. Regular washing. Couple's daily routine. Relationships concept.
Foto: FotoDuets iz iStock

Zdi se, da mnogi ljudje nosijo umazano spodnje perilo, čeprav verjamejo, da je oprano in čisto, vsaj tako trdi dr. Lisa Ackerley. Pravi, da je pranje v pralnem stroju na klasičen način pogosto napačno, če temperatura pranja ni dovolj visoka.

Prenizke temperature ne uničijo vseh bakterij na spodnjicah in te po pranju dejansko niso popolnoma čiste in se ponovno nataknejo na najbolj intimni del telesa. Prav tako meni, da spodnjega perila, ki ga peremo pri nižjih temperaturah, nikoli ne smemo prati z drugimi stvarmi.

»Vsako pranje spodnjic pri temperaturi nižji od 60 stopinj ne bo uničilo bakterij. Spodnjega perila ne perite s kuhinjskimi krpami in brisačami na nižji temperaturi, saj si takih krp ne želite v bližini svoje kuhinje,« je pojasnila. Če oblačil iz nekega razloga ne morete prati pri višjih temperaturah, dr. Ackerly predlaga dodajanje antibakterijskih sredstev, namenjenih pranju oblačil, ki uničijo do 99 odstotkov bakterij, poroča Mirror.

Kako odstraniti madeže menstrualne krvi s spodnjic?

Lahko se zgodi, da detergent ne pomaga, sploh pri zasušenih madežih menstrualne krvi na spodnjicah, pomaga pa vodikov peroksid. Prvi korak v procesu odstranjevanja madežev je, da oblačila operete v hladni vodi, odstranite vso kri, ki jo lahko, nato pa na umazane dele nanesete tekoči vodikov peroksid. Nato spodnjice operemo kot običajno v pralnem stroju ali ročno.

To so le nekateri nasveti britanske blogerke Rosie, ki jih je razkrila na svojem blogu Brush By Four Nine. Vredno je poskusiti …

Urednik portala MojPrihranek

Prejšnji članekNemci ponujajo službo iz sanj: dva meseca ‘ležanja’ za 18 tisoč evrov, prijavijo se lahko tudi Slovenci
Naslednji članekFURS opozarja vse prejemnike informativnih izračunov!
Simon Uršič

Urednik portala MojPrihranek

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.