Poskrbite za dobro ogrevan dom!

Radiator ob steni

Letošnja hladna zima nas je opomnila, kako pomembno je poskrbeti za dobro ogrevanje stanovanja. Ob hladnih nočeh in jutrih je še vedno treba poskrbeti za ogrevanje, ki bo poskrbelo, da vam je v domu toplo in udobno. Pri centralnem ogrevanju lahko uporabimo različna goriva: premog, kurilno olje, zemeljski in tekoči naftni plin, les in lesno biomaso ter obnovljive vire.

Katero gorivo je pravo za moj dom?

Gorivo izberemo na podlagi različnih dejavnikov, preučujemo predvsem ceno, zanesljivost goriva in vpliv na okolje. Pri izbiri goriva je dobro, da se posvetujemo s strokovnjaki, ki nam lahko svetujejo, katera možnost je za nas najboljša. Sami se namreč pogosto ne spoznamo na specifike centralnega ogrevanja, zato je pomembno, da nam pomaga pravi strokovnjak.

Hiša, v kateri je prikazano delovanje centralnega ogrevanja

Kako lahko privarčujem pri stroških ogrevanja?

Poleg prave izbire goriva so pomembne tudi druge malenkosti, Zaprite okna in vrata, kadar imate vklopljeno gretje in zmanjšajte ali celo ugasnite radiatorje v sobah, ki jih ne uporabljate. Zavese naj ne prekrivajo radiatorjev, prezračevalniki pa morajo biti čisti. Odprtine med tlemi in vrati zapolnite in ne blokirajte prezračevalnikov.

Prav tako je dobro poskrbeti za dobro izolacijo hiše in cevi. Veste, da kar 35 % toplote uide skozi stene? Če imate veliko oken, je dobro poskrbeti za dvojno zastekljevanje. To je sicer lahko drago, vendar pomaga pri zvočni izolaciji in celotni izolaciji vašega doma. Najpomembnejši nasvet pa je seveda ta, da ogrevate zmerno in ne pretiravate s prižganimi radiatorji na najvišji temperaturi.

Možnost subvencije Eko sklada

Roke držijo drevo, zraven napis Eko skladFizične osebe lahko pridobijo tudi nepovratno finančno spodbudo za obnovljive vire energije. Poleg tega je na voljo tudi ugoden kredit Eko sklada. Pri tem vam lahko pomagajo v podjetju Frankovič, d. o. o. Pokličite jih na telefonsko številko +386 7 356 78 30 in pripravili vam bodo predračun in popolno vlogo, s katero se boste lahko prijavili na razpis.

 

Prejšnji članekVrnitev zračnih ladij leta 2025
Naslednji članekRegres za upokojence in prejemnike invalidskega zavarovanja

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.