Velika rast prodaje pametnih termostatov

Glede na nove študije trga podjetja Navigant Research, naj bi trg pametnih termostatov narasel za več kot 10 krat do leta 2020 in dosegel vrednost 1,4 milijarde dolarjev (dobra milijarda evrov).

Čeprav je tak porast trga v sedmih letih izredno nenavaden, se študija Navigant Research navezuje na uporabnost domačih termostatov in na statistiko prodaje le-teh v ameriških maloprodajnih trgovinah. Današnji trg, vreden 100 milijonov evrov, naj bi se do leta 2020 povečal kar za 10 krat – na eno milijardo evrov.

“Pametni termostati bodo igrali vedno večjo vlogo v domovih, kjer se zavedajo njihove energetske učinkovitosti in prihrankov pri stroških, ki jih lahko pametni termostati prinesejo,” so zapisali avtorji študije.

Glede na zadnje statistike naj bi veliko ameriških energetskih podjetij komuniciralo s svojimi strankami prav preko pametnih termostatov – te bodo postali središče za odčitavanje in preverjanje porabe energije doma. Že več kot milijon domačih uporabnikov preverja svoje domače energijske stroške prav preko pametnih termostatov. Podjetje Nest Labs, poroča, da vsak mesec odpošlje novih 40.000 pametnih termostatov.

Največja prednost pametnih termostatov ni le zmožnost energijskega prihranka, temveč predvsem enostavnost in udobnost, saj lahko z njimi lažje nadzorovanje temperature in rabo energije v našem domu. Povežemo jih lahko tudi s pametnimi telefoni ali dlančniki in tako nastavimo sobno temperaturo ali kontroliramo energijsko učinkovitost svoje hiše kar iz naslonjača.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.