Kotel na sekance HSK-RA – pravi korak v prihodnost

Heizomat je od leta 1982 sinonim za kvaliteto pri kurjenju z naravnim proizvodom – lesom. Danes je Heizomat inovativno podjetje, ki proizvaja naprave za lesno energijo – najvišje kvalitete in najboljše tehnike, od stroškovno in časovno ugodnih cepilnikov in drobilnikov, do udobnega, okolju prijaznega kurjenja. Vsem sistemskim komponentam je skupno robustno ohišje in vzdrževanju prijazna konstrukcija.

Transportna tehnika, ki prepriča v vseh pogledih in zanesljiva tehnika polnjenja

Za vsako vrsto raznolikih gradbenih danosti, ponujamo pravo možnost, to pomeni popolno prilagoditev polžev za polnjenje in naprav za transport lesnega goriva v skladišče s pomočjo posebnih konstrukcij.

Popoln transport

Za gladko potekanje prenosa lesnega goriva iz zalogovnika do kotla poskrbi močan podajalni polž z rahljalno geometrijo.

Popolnoma varno kurjenje

Heizomatova zapora celičnega kolesa je jedro zaščitne izvedbe proti povratnemu ognju. Skrbi za to, da kotel in zalogovnik nista neposredno povezana in zagotavlja, da v kotel po dozirnih kanalih ne zaide napačen zrak. Trdo gorivo – les je gorivo s prihodnostjo, saj venomer raste, predvsem pa ne vsebuje okolju škodljivega žvepla!

Zrela tehnika odjemanja

Tu sta pomembna dva dela: na eni strani posebej v Heizomatu razvit sistem čelnega zobnika za odjemanje, ki omogoča 5000 Nm navora in vsebuje tudi tesnjenje, ki preprečuje vdor trsk in prahu. Na drugi strani pa teleskopski talni mešalni disk z dvema ročicama, ki je v svojem razvoju daleč pred drugimi zaradi svoje robustne izvedbe in dovršenih delovnih rezultatov. Šele ta tehnologija, ki smo jo pri Heizomatu razvili že leta 1982, omogoča varno, popolnoma avtomatizirano in udobno sežiganje lesa.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.