Tesla, pozor: Nemci v naslednjih 4 letih z (vsaj) štirimi električnimi

Na Mercedes Benzovi strani Stuttgarta se očitno veliko dogaja in se bo v naslednjih letih še dogajalo. Še posebej pestro bo na oddelku za razvoj električnih vozil, od koder naj bi do konca leta 2020 zapeljali vsaj štirje povsem električni avtomobili.
Pri Mercedes Benzu so novico potrdili in pojasnili, da res pripravljajo štiri električna vozila, ki si bodo osnovne elemente delila z njihovimi konvencionalnimi “sorodniki”. To načeloma preprosto pomeni, da bodo obstoječi modelski paleti dodali električne izpeljanke obstoječih modelov. Strokovnjaki predvidevajo, da bodo v Stuttgartu najverjetneje ponudili električne različice limuzin razredov C in S ter manjših športnih terencev razredov GLA in GLC. Kljub vsemu bo mogoče električne Mercedes Benze takoj prepoznati po značilnih oblikovalskih elementih.

Vsi novi Mercedes Benzovi “električarji” bodo osnovani na novi platformi za električna vozila in bodo opremljeni z zmogljivimi električnimi pogonskimi sistemi. Inženirji že razvijajo povsem novo, lastno paleto električnih motorjev, ki bodo postregli z najmanj 75 kW (100 KM) in največ 400 kW (536 KM) moči. Baterije za nova električna vozila bo zagotovil Mercedes Benzov partner Accumotive, šlo pa naj bi za “pakete” litij-ionskih baterij s katerimi naj bi ti avtomobili z enkratnim polnjenjem segli vsaj 400 kilometrov daleč

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.