Spletni portal Eltis za pomoč pri reševanju vprašanj v zvezi z mobilnostjo v mestih

Evropska komisija je vzpostavila nov spletni portal Eltis, ki bo lokalnim in regionalnim oblastem v pomoč pri reševanju vprašanj v zvezi z mobilnostjo v mestih. Portal združuje vse pomembne informacije, publikacije in orodja, vključno s pregledom študij primerov o pobudah za mobilnost v mestih po Evropi.

Prav tako vsebuje novice o mobilnosti v mestihkoledar dogodkov inposodobljen seznam zakonodaje EU in podpornih programov v zvezi z mobilnostjo v mestih. Uporabnikom omogoča izmenjavo idej in sodelovanje. Portal je namenjen predvsem občinskim uslužbencem, ki se ukvarjajo z mestnim prometom in povezanimi sektorji, strokovnjakom, ponudnikom storitev, nevladnim organizacijam, zainteresiranim skupinam ter poklicnim združenjem na področju prometa, energetike in okolja.

Evropska komisarka za promet Violeta Bulc je ob tem povedala, da uspešna mobilnost v mestih zahteva posebno pozornost, strokovno znanje in načrtovanje. Dodala je, da bo danes vzpostavljeni portal z združevanjem strokovnega znanja in podrobnih informacij ter možnostjo izmenjave idej na enem mestu omogočil prav to.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.