Prvi električni dirkalni avtomobili

DHL, uradni logistični in ustanovni partner prvenstva FIA Formule E, je varno dostavil prve električne dirkalne avtomobile Spark Renault SRT-01E iz Pariza, kjer je sedež Spark Racing tehnologije, do novega sedeža in novih prostorov Formule E na dirkališče Donington Park v Veliki Britaniji.

DHL je vsaki izmed desetih ekip dostavil dirkalnik v okviru uradne otvoritve novih prostorov in pred prvim testiranjem  steze v Donington Parku, nadaljnjih deset vozil bo dostavljenih do sredine junija.

 

“Čez samo nekaj mesecev bo svet priča otvoritvi razburljive nove oblike motošporta po ulicah Pekinga in drugih večjih mestih po vsem svetu,” je dejal Ken Allen, glavni izvršni direktor DHL Express-a. “Formula E ne bo prinesla le zabave in razburjenja za vso družino, ampak bo prav tako igrala pomembno vlogo pri spodbujanju trajnostnih prevoznih rešitev. Kot vodilno logistično podjetje z eno največjih flot alternativnih pogonskih vozil v industriji po vsem svetu, je DHL ponosni ustanovni partner Formule E in neverjetno navdušen, da se jim pridružuje na njihovem pionirskem potovanju.”

 

DHL je bil s svojim programom varstva okolja GoGreen prvi mednarodni ponudnik logističnih storitev z merljivimi okoljskimi cilji. Do leta 2020 želi družba v primerjavi z letom 2007 izboljšati učinkovitost izpustov CO2 za 30 % pri lastnih transportnih storitvah in s pomočjo 10.500 vozil na alternativni pogon. Njihova specializirana ekipa za prevoz v motošportu s preko 26 let izkušenj bo zagotovila zeleni način prevoza, merjenje ogljične učinkovitosti in izničenje vpliva CO2, kjer se uporabljajo najbolj učinkovite in optimalne logistične rešitve pri dostavi Formule E svetovnemu občinstvu.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.