Pri General Motors predstavili avto prihodnosti

Veliko avtomobilskih gigantov je že začelo z lansiranjem svojih električnih avtomobilov. Ameriški General Motors pa je bil zelo tih glede svoje tehnologije in njihovih načrtih za trg električnih avtomobilov. Ta molk je sedaj prekinjen, saj so za avtomobilski sejem v Šanghaju napovedali svoj novi avtonomni avtomobil Chevrolet FNR.

FNR je bil razvit v Šanghaju, s strani Pan Asia Technical Automotive Center GM, kjer je imela ekipa nalogo ustvariti edinstveno, inteligentno vozilo za prihodnost. Chevrolet FNR ima futuristično obliko kapsule s kristalnimi laserskimi žarometi, dvojna na zgoraj odpirajoča vrata, napredni elektromotor in brezžični sistem samodejnega polnjenja.


Poleg tega pa ima še vrsto pametnih tehnologij, ki jih ponavadi vidimo le v znanstvenofantastičnih filmih. Med drugim senzorje in radar na strehi, ki preslikajo okolje, da se omogoči delovanje brez voznika in inteligentnega asistenta, ki vam pomaga pri vožnji. Sedeži so popolnoma nastavljivi in se lahko vrtijo za 180 stopinj. Tako ima vso napredno tehnologijo električnih avtomobilov in futuristični videz. Na avtomobilskem sejmu pa bodo razkrili še specifikacije in notranjost avtomobila.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.