Novi Renault 5 razkril svojo ceno in zmogljivost

Renault 5 prihaja z letom 2024
Renault 5 prihaja z letom 2024 Photo by on renault

Svet že nestrpno pričakuje prenovljeni model Renault 5, legendarnega vozila, ki mu ni bilo para. Končno je znanih nekaj več informacij o prihajajoči »petki«, ki jo tudi v Sloveniji pričakujemo odprtih rok. Gre za delček prenove francoske znamke, ki bo med drugim prenovila tudi katrco.

Renault 5 razkril podrobnosti

Novi Renault 5 bo na voljo z letom 2024. Krasil naj bi ga sprednji motor s 135 konjskimi močmi. V tem aspektu bi bil tako zelo podoben Renaultu Zoe. Poleg predvidene letnice izida in moči motorja, so znane tudi druge informacije. Tista, ki zanima mnoge, je vsekakor cena vozila. Ta žal ni nekaj, kar bi razveselilo oboževalce legenedarnega vozila.

Renault 5 bo stal približno 20 tisoč evrov, njegov motor pa bodo izdelovali v tovarni Cleon, ki je za Renaultove modele že vse od 1960 paradna tovarna. Med drugim izdeluje tudi motor ePT-160 kw, ki ga uporablja Renault Megane E-Tech Electric. Petka naj bi se bohotila z novim motorjem ePT-100kW, podjetje pa že načrtuje izdelavo motorja ePT-200kW, ki bi ustvaril približno 270 konjskih moči. To naj bi se zgodilo nekje do leta 2027, spomnimo pa lahko tudi na to, da je Renault do leta 2025 napovedal izdelavo več kot milijona električnih vozil na leto.

Renault 5 je del prenove francoske znamke

S pomočjo nove platforme in baterije, ki jo bo uporabljala 5-ica, naj bi bil le ta prodajan za približno tretjino ceneje kot model Zoe. Težko pričakovani model naj bi z enim polnjenjem dosegel približno 400 kilometrov.

Renault »petka« je bila prvič prikazana kot koncept na bavarskem avto-moto šovu in požela veliko mero navdušenosti. Predstavlja velik oziroma že kar simboličen del načrta prenove znamke. Prav tako naj bi Renault do leta 2025 pokazal kar 14 novih modelov, od tega 7 električnih.

O prihodu prenovljene petice smo pisali v prispevku Renault petka se vrača!.

Prejšnji članekPravilo ’30 dni’ vam prinese prihranke
Naslednji članekKako odstraniti plesen in umazanijo iz predalčka za prašek

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.