Nared prva cesta, ki med vožnjo polni električne avtomobile

Britansko državno podjetje, ki skrbi za javno cestno omrežje Highways England je predstavilo nadvse zanimivi projekt, ki bo nedvomno pripomogel k večjemu povpraševanju po električnih avtomobilih.

Podjetje bo namreč še pred koncem avgusta začelo preizkušanje prve ceste na svetu, ki bo poskrbela za to, da se bo električni avtomobil polnil med vožnjo. Polnjenje se bo seveda odvijalo brezžično (brez kontakta med avtomobilom in cesto), in sicer s pomočjo indukcije.

 

Testiranje nove tehnologije zaradi zahtevnosti projekta bo trajala približno leto in pol. Če se bo projekt izkazal za uspešnega, bo britansko državno podjetje Highways England začelo gradnjo tovrstnih cest po celotnem ozemlju Združenega kraljestva. Do takrat pa bodo Britanci poskušali kupce spodbuditi k nakupu električnih avtomobilov s številnimi klasičnimi polnilnimi postajami, ki bodo na voljo na vsakih 30 kilometrov avtoceste. Slednje naj bi omogočale hitro polnjenje električnih avtomobilov, ki bo seveda precej ugodnejše v primerjavi s fosilnimi gorivi.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.