Najbolj prodajani avtomobili Evrope v novembru

Najbolj prodajani avtomobili v Evropi v mesecu novembru
Najbolj prodajani avtomobili v Evropi v mesecu novembru

Evropski avtomobilski trg je v mesecu novembru doživel hud padec. Evropa je zabeležila najmanjše število novih registracij v zadnjih tridesetih letih. Ko primerjamo z istim mesecem prejšnje leto je število registracij upadlo za kar osemnajst odstotkov. Rast je minimalna že drugo zaporedno leto in znaša 0,4 odstotka v primerjavi z letom 2020. Avtomobilska industrija ima še vedno veliko težav s pandemijo, inflacijo in pomanjkanjem polprevodnikov. Še vedno pa lahko opazujemo kateri avtomobili so bili najbolj prodajani.

Najbolj prodajani evropski avtomobili v novembru

Električna vozila so predstavljala 22,9 odstotka celotne prodaje. Dizelska vozila so predstavljala 19 odstotkov prodaje. Spodaj lahko najdete seznam najbolj prodajanih avtomobilov v Evropi za mesec november 2021.

Renault Clio – 16,353

Kljub trinajst odstotnemu padcu prodaje je Clio enostavno na vrhu seznama najbolj prodajanih avtomobilov v Evropi. Clio je pred kratkim prejel tudi prenovo v obliko hibridnega pogona, kjer je 1,6-litrskemu motorju v pomoč par električnih motorjev.

Renault Clio je najbolj prodajan avto v Evropi
Renault Clio je najbolj prodajan avto v Evropi

Dacia Sandero – 16,263

Eden najcenejših vozil na svetu je pogosto jasna izbira, ki ponuja veliko več kot njegovi predhodniki. Prav nekoliko nižja cena je tisto, kar novega Sandera dela tudi zelo dostopnega in posledično zelo priljubljenega.

Dacia Sandero je drugi najbolj prodajani avtomobil v Evropi v novembru
Dacia Sandero je drugi najbolj prodajani avtomobil v Evropi v novembru

Peugeot 208 – 16,261

Uspešno leto Stellantisa je bilo jasno že v prvi polovici leta. Nova oblika Peugeotov je navdušila mnoge, saj se je več kot šestnajst tisoč kupcev odločilo za model 208.

Peugeot 208 je tretji najbolj prodajani avto v Evropi v novembru
Peugeot 208 je tretji najbolj prodajani avto v Evropi v novembru

Peugeot 2008 – 16,169

Oktobrski najbolje prodajan avtomobil Evrope je padel na četrto mesto. Stilski terenec znamke Peugeot je še vedno priljubljen, saj je zabeležil devet odstotno rast in se uvrstil pred konkurenco v modelih crossover.

Peugeot 2008 je tretji najbolj prodajani avto v Evropi v novembru
Peugeot 2008 je četrti najbolj prodajani avto v Evropi v novembru

Volkswagen T-Roc – 15,234

Pet odstotkov rasti za edinega Volkswagna na lestvici je bilo dovolj za peto mesto na lestvici. Čeprav je na trgu že štiri leta, se številke ne umirjajo in T-Roc je eden najbolj priljubljenih ter prodajanih vozil.

Volkswagen T-Roc je tretji najbolj prodajani avto v Evropi v novembru
Volkswagen T-Roc je peti najbolj prodajani avto v Evropi v novembru

Fiat 500 – 13,255

Vedno priljubljeni Fiat je s pomočjo električne različice zabeležil dva odstotka rasti.

Opel/Vauxhall Corsa – 12,831

Trenutno je najbolj prodajan avto na britanskem otoku in to ga je poneslo v prvo deseterico in ga tam obdržalo. Corsa je sicer zabeležila 30-odstotni padec, a je to ni odmaknilo iz našega seznama.

Citroen C3 – 12,455

Dvig francoskega modela C3 je napredovanje na osmo mesto najbolj prodajanih avtomobilov v Evropi. Pet odstotkov rasti je dovolj za mesto v deseterici.

Hyundai Tucson – 12,408

Drugi zaporedni mesec z visoko rastjo za Hyundaievega Tucsona. Kar 104-odstotna rast za najbolj prodajani model Hyundaia v Evropi.

Dacia Duster – 12,351

Deseterico zaključuje Dacia Duster, ki je zabeležil tri odstotno rast prodaje in se po več mesecih ponovno prerinil v prvo deseterico.

 

Prejšnji članekBeležimo najvišje zvišanje cen nepremičnin doslej
Naslednji članekIdeje za svetel hodnik
Žiga Kastelic

SEO urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.