Lit C-1: Samostoječi dvokolesnik na električni pogon

Pisali smo že o kar nekaj električnih avtomobilih in električnih kolesih, vendar prvič predstavljajmo vozilo, ki združuje elemente obeh. Poleg tega je Lit C-1, podjetja Lit Motors, kompakten dvokolesnik, ki ima elektronske giroskope, ki omogočajo, da vozilo ostane v pokončnem položaju, tudi v primeru trka!

C-1 je rešitev za tiste, ki želijo udobje motocikla in varnost avtomobila. C-1 pa je tudi dovolj velik za dodatnega potnika, kar pomeni, da je idealen za krajše izlete po mestu.

Posebnost vozilu dajejo giroskopi, ki se nahajajo na dnu vozila in skrbijo za stabilizacijo vozila. S pomočjo giroskopov je vozilo tudi v primeru silovitega trka še vedno povsem uravnoteženo in tako se ne prevrne in ne poškoduje potnikov. Vozilo ostane v pokončnem položaju tudi takrat, ko stoji na mestu.

 

S polno električno baterijo ima  C-1 domet 320 km. C-1 omogoča tudi povezavo s pametnimi telefoni ter voznika, s pomočjo vgrajenih komunikacijskih tehnologij, obvešča tudi o vremenskih in prometnih razmerah. Nenazadnje so pri Lit Motors opisali svoje vozilo kot »prvi svetovni giroskopično stabiliziran premikajoči se pametni telefon.«

Za C-1 že zbirajo prednaročila, cena za vozilo je 24.000 dolarjev ali preračunanih 20.000 evrov, pri Lit Motors pa pravijo, da bo proizvodnja stekla v nekaj mesecih.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.