Lastniki vozil VW se odločajo za nakup Tesla Model 3

Proizvajalec avtomobilov VW je šokiral javnost s priznanjem, da so manipulirali s podatki o izpustih in s tem uporabnikom lagali. Lastniki vozil VW so, poleg slabega okusa za avtomobile, tako nasedli zlonamernim manipulacijam proizvajalca. Vendar pa se obetajo boljši časi.

V ZDA bo namreč VW vsem lastnikom vozil ponudil možnost odkupa po tržni vrednosti pred samim izbruhom afere. To pomeni, da bodo lahko uporabniki bodisi avtomobil prodali ali pa dovolili VW, da vozilo popravi. Veliko žrtev laži VW pa se, kot poročajo pri MarketWatch, odloča za prodajo VW ter nakup vozil Tesla.

Za boljše razumevanje te odločitve je pomembno upoštevati motivacijo uporabnikov. Veliko lastnikov VW, ki so žrtve laži podjetja, se je namreč za dizelske agregate odločilo zaradi vpliva na okolje. Vendar pa je sedaj na trgu nova alternativa, ki je še do nedavnega ni bilo. Tesla je namreč predstavila Model 3. Dostopno alternativo električnega vozila, ki se nahaja v cenovnem razredu dosegljivem lastnikom VW vozil. Model 3 v tem trenutku predstavlja težko pričakovano električno vozilo, ki prinaša vse prednosti večjih modelov Tesla S in X. Električni pogon s sabo prinaša nižji negativni vpliv na okolico in s tem boljšo alternativo dizelskim pogonom. Sploh, če so to dizli podjetja VW. 

Tesla tako profitira od škandala in ravno ob pravem trenutku ponuja dostopno alternativo. Vse kar so morali potencialni kupci narediti je nakazati polog v višini dobrih 900 EUR. Do začetka dostave vozil bo potrebno še počakati saj se dobava začne konec leta 2017. Vendar pa ne glede na to afera VW kaže, da uporabniki nimajo potrpljenja za manipulacije korporacij in tudi hitro najdejo druge, boljše, alternative.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.