Koliko stane predelava avta na avtoplin? Koliko prihranim?

To sta pravzaprav dve najbolj bistveni vprašanji: Koliko prihranim z avtoplinom, ter koliko me stane predelava avta na avtoplin?

 

Koliko prihranim z avtoplinom?

Cena avtoplina je nekje do 50% nižja, kot cena ostalih goriv. Vsak zase ve, koliko mu to pomeni. In zakaj je cena takšna niti ni tako zelo pomembno. Dejstvo je, da se razmerje cen napram ostalim naftnim derivatom (nafta, bencin) že dolga leta ohranja in nič ne namiguje na to, da bi se kaj spremenilo.

 

Če letno prevozite 40.000 kilometrov in vozite »bencinarja«, ki »pije« 8l / 100 km, se vam predelava v vsakem primeru izplača, saj prihranite cca. 1700 eur/leto, investicija pa se vam povrne v manj kot letu. Če vozite diesel, ostanite raje tam, kjer ste. Prav tako se ne izplača predelava delovnih strojev, tovornjakov, itd.

 

Po osebnih izkušnjah, je prihranek čez palec na dolgi rok nekje 40%. Precej podroben in personaliziran izračun lahko opravite na skoraj vseh straneh ponudnikov predelave avta na plina, tudi tukaj. Tudi če vprašate kogarkoli, ki ima vgrajen avtoplin, vam bo povedal, da mu nikakor ni žal.

 

Mimogrede, sistem avtoplina samodejno preklopi na primarno gorivo, ko ta poide, avta pa vmes ni potrebno ugašati. In da, črpalke so na voljo, na avtocesti povsod, pa tudi po mestih na obrobjih. Seznam črpalk, kjer lahko v svojega jeklenega konjička dotočite avtoplin je na voljo tukaj, sicer pa tudi Google pozna lokacije.

 

Koliko stane predelava avta na avtoplin?

Cene predelave avta na avtoplin so različne. Zavedati se morate tudi, da so tehnologije različne. Kakorkoli že, v poplavi ponudnikov predelave avta na avtoplin je zelo priročen portal Omisli.si/avtoplin, kjer v manj kot minuti vnesete nekaj podrobnosti svojega avtomobila, nato pa prejmete konkurenčne ponudbe ponudnikov vgradnje avtoplina na email. Razmišljate o vgradnji avtoplina? Povprašajte za ceno in se vozite ceneje!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.