Mercedes Benz: Inovativno pridobivanje električne energije

Vozila, ki na različne načine izkoriščajo električno energijo pridobljeno iz fotovoltaičnih panelov vgrajenih na strehi, so že nekaj časa realnost. Merceseds Benz Vision G-Code pa ima povsem nov način pridobivanja električne energije kot aletrnativnega vira. Njegova skrivnost je v barvi.
Mercedes Benz Vision G-Code je zaenkrat samo koncept, ampak tudi če vozilo nikoli ne bo šlo v proizvodnjo bo pametna tehnologija, ki jo uporablja v prihodnosti zanimiv vir energije v avtomobilski industriji. Barva ustvarja električno energijo na dva načina: prvi je, da deluje podobno kot klasični fotovoltaični panel in neposredno spreminja sončno svetlobo v energijo. Drugi način proizvodnje energije pa je iz statične elektrike, ki nastane zaradi trenja ko se veter premika po površini avtomobila. Vozilo ima pogon preko hibridnega sistema, ki vključuje elektromotor za pogon zadnjih kolesi in motor z notranjim izgorevanjem za prednji kolesi. Tako avtomobil izkorišča in združuje moč, ter trajnost.

Če se vam elektronapetostna barva ne zdi dovolj zanimiva, pa ima Mercedes v prtljažnem prostoru spravljena tudi dva električna skuterja, kar pomeni, da lahko parkirate izven središč in se dalje odpeljete na skuterju.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.