Honda Prologue, električni terenec v sodelovanju z GM

Honda Prologue bo prvi model sodelovanja z General Motors
Honda Prologue bo prvi model sodelovanja z General Motors Foto: on honda

Honda je razkrila zunanjost težko pričakovaega modela Prologue. Podjetje bo svoj prvi električni terenec, ki bo hkrati tudi prvi produkt sodelovanja z General Motors razkrilo v naslednjih mesecih. Honda Prologue, zakaj je eden najbolj pričakovanih električnih avtomobilov?

Honda Prologue je težko pričakovan električni terenec

Honda Prologue bo v prodaji z letom 2024, najprej na območju Severne Amerike. Ker gre za sodelovanje z ameriškim gigantom GM, si bo model delil platformo Ultium z modeli Cadillac Lyriq, Chevrolet Blazer in GMC Hummer. Kot je povedala dizajnerska ekipa Honde, ki je nastanjena v Los Angelesu, je Prologue ustvarjen s fokusom na moderen in svež pogled terencev.

Zadnji del Honde Prologue ponuja nekaj novitet
Zadnji del Honde Prologue ponuja nekaj novitet Foto: on honda

Pričakovani EV terenec je 203 mm daljši in 127 mm krajši od Honde CR-V. S 53-centimetrskimi pnevmatikami in črnim sprednjim delom se čuti pridih Honde E, električnega mestnega avtomobila. Na zadnji strani vozila pa vidimo celoten napis imena znamke, ki se mu je pridružila še črka E. Ta bo krasila vse električne modele Honde.

28 centimetrov merita displej z instrumenti in zaslon na dotik. In ko smo že nekoliko govorili o videzu, bo imel Honda Prologue tudi svoje edinstvene barvne odtenke, ki jih bodo v Združenih državah Amerike navdihnile barve jezera Tahoe v Kaliforniji.

Notranjost Honde Prologue ponuja dva 28-centimetrska zaslona
Notranjost Honde Prologue ponuja dva 28-centimetrska zaslona Foto: on honda

»Naš cilj je bil ustvariti harmonijo, ki temelji na klasičnem videzu terencev in z barvami ter dizajnom ponuditi nekaj novo-znanega, kar bo navdušilo kupce,« je povedal Masaki Sumimoto, glavni vodja dizajna pri modelu Prologue.

Honda Prologue bo najprej na voljo v ZDA

Prav Honda Prologue bo paradni konj znamke v ZDA, kjer se prav tako ukvarjajo s prehodom v avtomobilski svet brez emisij. Same informacije o zmogljivosti modela še niso znane, ugiba pa se marsikaj. Več kot 515 kilometrov z enim polnjenjem bi bilo primerljivih z modelom Blazer, a so to številke na katere bo potrebno počakati.

Honda Prologue je težko pričakovan električni terenec
Honda Prologue je težko pričakovan električni terenec Foto: on honda

»Ne bomo čakali do leta 2024, da bi privabili kupce električnih vozil, saj vidimo naravno rast zanimanja tistih, ki jih je zanimal CR-V. Prologue je nekoliko večji, prostornejši in bolj vozljiv,« je povedal Gary Robinson, podpredsednik strateškega načrtovanja pri Hondi.

All New Honda Prologue Design Preview & Process

Prejšnji članekPodaljšajte življenje baterije prenosnega računalnika
Naslednji članekNajboljši recepti za sladice iz vroče čokolade

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.