Honda Motocompacto je prisrčen električni skuter, ki ga lahko pospravimo kot kovček

Honda Motocompacto
Honda Motocompacto Foto: on honda

Honda je za novembrski izid napovedala zanimivo transportno napravo, ki bo stala približno tisoč evrov. Z ničelnimi emisijami in izjemno kompaktno ter zložljivo sestavo je tu Honda Motocompacto, električni skuter. Z nizko vstopno ceno in Hondino zanesljivostjo bi lahko Motocompacto končno sprožil revolucijo transporta tiste svetovno znane »zadnje milje«.

Honda Motocompacto je cenovno dostopen električni skuter

Motocompacto je nadvse primeren za zadnji kilometer prevoza, saj se hitro zloži v svoj kompakten, lahek in zložljiv kovček. Dejansko lahko postane idealen dodatek za avto, kovček za s seboj kot dopolnitev javnega prevoza, njegova kompaktnost pa pomeni, da ga je mogoče shraniti in polniti na tesnih mestih. 18,5 kilogramov težak skuter se lahko zloži tako, da je širok le 10 cm, visok 54 cm palca in dolg 74 cm.

Električni skuter Honda Motocompacto
Električni skuter Honda Motocompacto Foto: on honda

Z največjo hitrostjo 24 km/h in brezemisijskim dosegom do 19 km je mogoče Motocompacto popolnoma napolniti v samo 3,5 urah tako v zloženi konfiguraciji kot konfiguraciji, pripravljeni za vožnjo, z uporabo običajnega 110 V izhoda.

Poklon Motocompu iz 80-ih

Čeprav so Motocompacto zasnovali in razvili ameriški Hondini inženirji, gre za koncept, ki se je na japonskem trgu razvijal pol stoletja. Poznavalcem bo jasna podobnost zložljivi Hondi Motocompo, ki je bila na plinski pogon na voljo že »davnega « leta 1980 kot dodatek mestnim avtomobilom znamke. Honda Motocompo ima zdaj lastni kult in se na dražbah prodaja za precej neverjetne zneske, zlasti v Ameriki, kjer je redkejša. Eden najbolj osupljivih vidikov Motocompa je bila japonska TV-reklama iz 1980-ih za motocikel v kovčku z britansko ska skupino Madness.

Električni skuter Honda
Električni skuter Honda Foto: on honda

V svetu Tesla že dolgo dokazuje, da so bolj trajnostne možnosti prevoza uporabne le, če lahko dejansko navdušijo ljudi, ljubka škatlasta oblika in rjavi poudarki pa dajejo Motocompactu resnično osebnost.

Videti je drugače od drugih skuterjev, Honda pa hvali svojo ploščato zasnovo kot popolno platno za prilagojene nalepke, nalepke in logotipe.

Honda Motocompacto za tisočaka

Najboljše od vsega je, da je cenovno dostopen. S približno 1000 € je cenejši od večine e-koles. Mnogi od njih ponujajo višje najvišje hitrosti ali boljši doseg, vendar je to res dobra možnost za prvi in ​​zadnji kilometer prevoza. In medtem ko originalni Motocompo ni bil naprodaj v Ameriki, je bil ta povratni skuter zasnovan in razvit prav tam, predvsem za ameriški trg. Ponudniki Honde bi ga morali imeti v svojih »izložbah« že letos, če pa bo na voljo tudi pri nas, pa bomo še videli.

Motocompacto: New E-Scooter from Honda

VIRhonda
Prejšnji članek10 prednosti talnih predelnih sten za delovne prostore
Naslednji članekZakaj je vredno imeti ploter, velikoformatni tiskalnik?
Žiga Kastelic

SEO urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.