Hibridni električni tricikel s katerim lahko prepotujete do 160 kilometrov z enim polnjenjem

Novo hibridno trikolo podjetja GinzVelo naj bi korenito spremenila način, kako ljudje potujejo v mestih. Izumitelj Peter Ginzburg ga imenuje “hibridno človeško-električno vozilo”.

Izum temelji na električnem motorju moči 500 W, ki lahko dosega hitrosti do 30 kilometrov na uro. Prednost vozila je njegova zmogljivost – GinzVelo lahko prepotuje neverjetnih do 160 kilometrov z enim samim polnjenjem.

 

GinzVelo je ležeči tricikel z lupino odporno na vse vremenske razmere. Vozilo je opremljeno tudi z žarometi, smerniki, zavornimi lučmi in stranskim vzvratnim ogledalom – kup varnostnih funkcij, ki olajšajo vožnjo v gostem prometu. Ustvarjalci vozila upajo, da bi z njim lahko povzročili revolucijo na področju transportu v mestih – zlasti na delo. Ker je GinzVelo tehnično kategorizirana kot kolo, ga lahko vozite in parkirate tudi na pločniku.

 

GinzVelo ima torej vse, da postane uspešnica v mestnem prometu. Vprašanje je le še kakšna bo končna cena, ki za zdaj še ni znana. Družba GinzVelo zbira sredstva na internetni strani kickstarter. Potrebujejo 50.000 dolarjev, za kar so prepričani, da jim bo uspelo.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.