Google izpopolnil lastni avtomobil brez volana in stopalk!

Pri podjetju Google so naznanili, da so povsem zaključili z razvojem prototipa lastnega samovozečega avtomobila, ki je brez volana in brez stopalk.

Googlov projekt avtomobilov brez voznika je nedvomno eden izmed najbolj drznih projektov spletnega giganta, za samodejno vožnjo pa uporablja kombinacijo laserskih in radarskih senzorjev, visokoločljive kamere in Googlovih zemljevidov Maps. Vozilo nenavadne oblike je opremljeno le z gumbom za vžig, saj potniki za upravljanje z njim volana in stopalk ne potrebujejo.

Podjetje Google v okviru projekta samovozečih avtomobilov voznike poskuša prepričati z majhnim mestnim avtomobilom, ki ga poganja električni motor, najvišja hitrost pa znaša 40 kilometrov na uro. Računalniški gigant bo sprva proizvedel med 100 in 200 tovrstnih avtomobilov, ki pa bodo zaradi varnosti in kalifornijske prometne zaknodaje še vedno opremljeni s stopalkami in volani, in sicer zato, da bo voznik lahko prevzel nadzor, če bi šlo kaj narobe. Vendar v podjetju Google menijo, da so možnosti za to praktično nične.

Prednji del avtomobila je za nameček prijaznejši do pešcev, saj je narejen iz mehkejšega, peni podobnega materiala, piko na i pa daje še upogljivo vetrobransko steklo. Pri podjetju Google računajo na to, da bo njihov avtomobil nared za vožnjo po cestah Severne Kalifornije v teku naslednjega leta, končni kupci pa naj bi ga lahko kupili še pred letom 2020.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.