Genesis X, luksuzna prihodnost električnih vozil

Genesis X
Genesis X

Šest let po tem, ko je Hyundai razkril svojo luksuzno vejo vozil, so pred dnevi razkrili tudi svoj peti koncept vozila. Po konceptih New York, GV80, Essentia in Mint je zdaj tukaj Genesis X. Električna luksuzna limuzina bo korejska zvezda električnih vozil, ki se bo postavila po robu mogotcem posla. Prestižni grand tourer je požel val navdušenja zaradi svoje luksuznosti in lepote. Bo to dovolj, da bo Genesis X postal legenda električne prefinjenosti tudi po drugih delih sveta?

Genesis je že nekaj let nazaj napovedal pohod proti vrhu avtomobilizma in poskušal že s štirimi koncepti. Terenec GV80, športni Essentia, mestni Mint in coupe New York, so zdaj predstavili tudi z visoko luksuzno različico GT-ja. Čeprav Genesis za prototip z imenom X, še ni razkril podrobnosti, ki bi dejansko namigovale na ultra sposobnosti samega vozila, pa lahko nekaj od tega vidimo iz fotografij.

Genesis X je koncept in napoved

Notranjost vozila je klasična in futuristična hkrati, kar je zanimiv preplet tradicije s prihodnostjo. Vozilo bo sprejelo štiri potnike, ki bodo sedeli na udobnem usnju. Da pa odrezki usnja niso bili vrženi stran, so jih uporabili še na volanu, pasovih in pokrovih za zračne blazine. Multimedijski zaslon je premaknjen popolnoma na voznikovo stran in je tako namenjen izključno vozniku vozila. Če smo bili do zdaj navajeni na čim večji ekran na sredini armature, je pri konceptu X ta premaknjen med armaturo in sredinsko konzolo. To obenem pomeni, da ima sovoznik proste roke in nekoliko več prostora.

Genesis X
Genesis X

Popolno futuristični vidik pa so ubrali pri zunanjosti vozila, ki z zelo ozkimi LED lučmi spredaj in zadaj, prikazuje visoko raven prestiža. Posodobljena maska, ki omogoča nizko odpiranje pokrova tik nad lučmi omogoča lažje opravljanje servisov ter izboljša aerodinamiko vozila. Kar se tiče samega motorja in ostalih podrobnosti še niso znane. Vse, kar vemo je to, da je avtomobil izdelan na platformi E-GMP, ki je prisoten pri Hyundaijevih vozilih. Ta načeloma podpira do 800-voltno polnjenje za približno petsto kilometrov vožnje. Pojavljajo pa se ugibanja, da naj bi X premogel nekje med 550 in 600 konjskih moči.

»Vozilo, ki smo ga razkrili danes je koncept, ki predstavlja vse bistvene elemente Genesisa in tega, k čemur stremimo. Skozi to vozilo lahko spoznate prihodnost dizajna Genesis, ki poudarja našo naprednost in avanturistični duh,« je povedal šef podjetja Jay Chang. Vodja dizajnerske ekipe Genesisa pa je poudaril, da gre za atletsko eleganco, ki bo del prihodnost podjetja in vsakega vozila od zdaj naprej.

VIRGenesis.com
Prejšnji članek10 trendov opremljanja – pomlad/poletje 2021
Naslednji članekKateri dobavitelj ponuja najcenejšo električno energijo in zemeljski plin?
Žiga Kastelic

SEO urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.