Ford bo odpoklical več kot 600 tisoč avtomobilov

Proizvajalec avtomobilov, Ford, je oznanil, da bi znali odpoklicati več kot 620 tisoč avtomobilov zaradi napake v vzvratni kameri. Modeli Escape, Explorer, F-150, Mustang in drugi, ki so bili proizvedeni v ZDA, so odpoklicani zaradi omenjene težave, ki se pojavlja pri teh modelih. V tem letu to ni edini odpoklic avtomobilov, ki ga je Ford že naznanil.

Težave z vzvratno kamero

Zaradi slabe električne povezave med vzvratno kamero in nadzorno ploščo bo Ford s 7. novembrom obvestil svoje stranke in prodajalne avtomobilov. Vključeni so Fordovi modeli, ki so narejeni v ZDA med oktobrom leta 2019 in junijem 2020: Ford Escape, Expedition, Explorer, Edge, Mustang, Transit, F-150, Super Duty in Ranger poltovornjaki. V to so všteti tudi avtomobili Lincoln Corsair, MKX, in Nautilus. Končna številka vseh teh avtomobilov naj bi bila 620.246.

Kako popraviti težavo?

Koliko avtomobilov bo odpoklicanih oziroma vpoklicanih na servise, še ni jasno. Če bo lastnik svoj avto lahko pripeljal na popravilo, bo lahko preveril na spletni strani NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration). Ford je opozoril tudi na težave, ki se lahko pojavijo pri teh modelih. Zaradi slabe povezave, lahko pride do zatemnjenega ekrana, ko želi voznik pogled vzvratne kamere. Obvestili pa so tudi, da zaradi tega še ni prišlo do nesreč ali poškodb.

Vzvratna kamera

Ford se sooča s še več odpoklici

Pred dnevi so obvestili tudi lastnike modelov Mustang 2020. 38 tisoč lastnikov omenjenega modela mora svoje jeklene konjičke odpeljati nazaj v prodajalne zaradi zavorne pedalke. Zaradi krhkosti pri močnejšem zaviranju se ta lahko zlomi.

Pred nekaj meseci pa so obvestili pol milijona lastnikov modelov Ford Edge (2015 do 2018) in Lincoln MKX (2016 do 2018) naj pripeljejo svoje avtomobile. Razlog naj bi bila zavorna tekočina oziroma njeno uhajanje, kar zna močno otežiti zaviranje.

Ford Mustang

Prejšnji članekSunContract energetska tržnica: zelena energija brez lastne elektrarne, po vaši ceni
Naslednji članekSo električna vozila res tako zelo »zelena«?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.