Elon Musk v iskanju evropske lokacije za mega tovarno

Drone shot of the Tesla Giga Factory under construction in Berlin Grünheide. Taken on the 25.08.2020.
Foto: J-Picture iz iStock

Izvršni direktor podjetja Tesla, Elon Musk, in francoski predsednik Emmanuel Macron sta se ta teden srečala že drugič v zadnjem mesecu. Na ta način sta še spodbudila govorice, da bo kalifornijsko podjetje za električna vozila zgradilo novo tovarno nekje v Evropi. Macron naj bi Teslo spodbujal, naj jo zgradi v njegovi državi, vse skupaj pa potrjuje tudi njegova preprosta objava na Twitterju, kjer je ob ob sliki sebe in Muska zapisal: “Sodelujmo skupaj”.

Medtem ko francoski regulatorji razmišljajo o prepovedi Twitterja, dokler ne izpolni prihajajoče uredbe Evropske unije o digitalnih storitvah, Macron usklajuje željo po pridobitvi Tesline mega tovarne v Franciji. Musk je lastnik tako Tesle kot Twitterja.

“Super bi bilo, če bi imeli Tesla tovarno v Franciji. Vložili smo veliko truda in energije, da bi to omogočili, in to se lahko zgodi,” je dejal francoski digitalni minister Jean-Noël Barrot za CNBC. “Prav tako smo vložili v celoten sektor električnih baterij, zato bomo poskušali prepričati Muska, da je Francija najboljše možno mesto v Evropi za vzpostavitev naslednje Tesline tovarne.” Musk je v petek javno nastopil na vrhu Viva Tech v Franciji.

Tesla ima trenutno eno mega tovarno v Evropi. Kljub prizadevanjem Francije, da bi pridobila to tovarno, je Tesla tovarno zgradila v Nemčiji in sicer v bližini Berlina. Musk se je ta teden srečal tudi z italijansko premierko Giorgio Meloni, kot potencialna lokacija pa se omenja tudi Španija. 

Prejšnji članekKako učinkovito sanirati strop po izlivu vode v zgornjem nadstropju
Naslednji članekNaslednja dva tedna višje cene bencina, dizelskega goriva in kurilnega olja

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.