Do polne baterije v 15 minutah – to zmore najhitrejša polnilnica za električne avtomobile na svetu

Najhitrejši polnilnik za električne avtomobile na svetu, imenovan Terra 360, ki ga je predstavil tehnološki velikan ABB (vir: ABB global)
Najhitrejši polnilnik za električne avtomobile na svetu, imenovan Terra 360, ki ga je predstavil tehnološki velikan ABB (vir: ABB global)

Švicarski tehnološki velikan ABB je predstavil najhitrejši polnilnik za električne avtomobile na svetu, imenovan Terra 360. Po Evropi bo na voljo do konca letošnjega leta.

Kaj vse zmore najhitrejši polnilnik za električne avtomobile na svetu?

Iz družbe, vredne približno 2,6 milijarde evrov, pravijo, da lahko novi modularni polnilnik Terra 360 napolni do štiri vozila hkrati. To pomeni, da voznikom ni treba čakati, če nekdo svojega jeklenega konjička polni pred njimi, ampak se preprosto priklopijo na drugi vtič, kar že samo po sebi predstavlja veliko prednost.

Polnilnik lahko popolnoma napolni kateri koli električni avtomobil v 15 minutah in doseže 100 km dosega v manj kot 3 minutah.

Povpraševanje po e-mobilnosti večje kot kadarkoli prej

Frank Muehlon, Predsednik ABB-jevega oddelka za e-mobilnost je izpostavil, da je boj proti podnebnim spremembam potisnil trg e-mobilnosti v ospredje oziroma odprl številne priložnosti. »Povpraševanje po infrastrukturi za polnjenje električnih vozil, zlasti hitrih, priročnih in enostavnih za uporabo, je večje kot kadarkoli prej,« pravi. ABB je tako izkoristil trend in je od vstopa na trg e-mobilnosti leta 2010 prodal več kot 460.000 polnilnikov za električna vozila na več kot 88 trgih.

Povzeto po: https://www.euronews.com/green/2021/09/30/full-battery-in-15-minutes-this-is-the-world-s-fastest-electric-car-charger; https://global.abb/group/en/calendar/2021/terra-360

Prejšnji članekEkološki tlakovci EKO 20
Naslednji članekNa voljo nov priročnik za načrtovanje in organizacijo gradbene parcele stavbe
Maja Markovič

Novinarka

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.