BMW i8 hibridni avtomobil bo prispel na trg to pomlad

Hibridni in električni avtomobili so znanilci prihodnosti. Človeštvo mora preprosto poiskati druge načine za poganjanje vozil in tako najti druge oblike “goriv” za naša vozila. Električna in hibridna vozila so vsekakor pravi korak na tej poti.

Po letih razvoja je BMW razkril svoj novi hibridni avtomobil – proizvodni model i8. To je hibridni športni avtomobil, ki se ponaša z izredno močjo. Hibridni avtomobil združuje kvalitete električnih in bencinskih avtomobilov. i8 ima tako v sebi kar dva motorja – električnega in bencinskega. Lepota dizajna in splošna kakovost nemškega avtomobila BMW i8 je seveda brezkompromisna.

V i8 je učinkovit in zmogljiv hibridni pogon, ki ima 362 konjev in lahko doseže hitrost 100 kilometrov na uro v le 4,4 sekundah. Kljub vsej tej izmerni moči ima še vedno izredno ekonomično porabo z le 2,5 litra na 100 kilometrov.

Hkrati i8 seveda vsebuje tudi električni motor s 131 konjskimi močmi, s katerim se lahko prevozi do 35 kilometrov. To sicer ni izredno veliko, vendar je potrebno upoštevati, da je to hibridni in ne popolnoma električni avtomobil. Vsekakor pa to zadostuje za vožnjo v službo, do prijateljev in do najljubše restavracije. Za daljša potovanja pa bo potrebno vključiti bencinski motor. Kar je izredno spodbudno pri električnem motorju je to, da se ga lahko napolni v le eni uri in pol.

BMW i8 bo prispel v ZDA to pomlad z začetno ceno slabih 100.000 evrov ali 135.925 dolarjev. Vsekakor gre za avtomobil višjega razreda, lepo pa bi bilo, da bi prišlo več hibridnih in električnih vozil tudi za manj premožne državljane.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.