Kitajska: 1800 kilometrov dolga železniška proga za hitri vlak

Kitajska se očitno zaveda, da velja za največjo onesnaževalko na svetu, zato je pripravljena narediti nekatere korake, s katerimi bi ta status omilila.

Na področju prometa tako pogosto prisegajo na sodobni hitri železniški promet, ki velja za izredno čistega in okolju nenevarnega.

Njihova nova železniška proga dolga 1.800 kilometrov od Šanghaja do Guangzhou bo prevozna v le sedmih urah. To pa ni prva hitra železniška proga na Kitajskem. Iz Beijinga do Guangzhou je možno pot dolgo 2.500 kilometrov prepotovati v le osmih urah. 

Glede na Kitajsko urbanizacijo in industrializacijo je ta prometna povezava še kako pomembna. Samo v zadnjem mesecu so tako na Kitajskem napovedali več koz 30 železniških prog.

Kitajska ima sicer izredno gosto poseljenost prebivalstva, kjer je na tisoče ljudi skoncentriranih na majhnem prostoru. Visoko-hitrostne železnice so zato dobra poteza, saj pomagajo odpraviti potrebo po glavnih cestah in avtocestah. Prav tako pa je železnica odlična rešitev v smeri okolju prijaznejše države.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.