Od danes do nedelje imate možnost vstopiti v odlično arhitekturo!

Obiščite največji arhitekturno nepremičninski festival Odprte hiše Slovenije, ki odpira svoja vrata danes do nedelje. “Odprte hiše” so preprost in učinkovit koncept, ki najširši javnosti ponujajo brezplačne oglede odlične arhitekture in prostorskih ureditev. Festival “Odprte hiše Slovenije” vabi vsakogar, da raziskuje in razume vrednote dobro oblikovanega prostora.
Kaj so Odprte hiše Slovenije – OHS? OHS so:

  • del mednarodne mreže Open House Worldwide,
  • največji arhitekturno nepremičninski festival v živo,
  • največji spletni portal slovenske sodobne arhitekture,
  • največja mreža odličnih projektantov in vrhunskih podjetij za gradnjo,
  • vodenja in izleti po izbranih objektih po Sloveniji in tujini,
  • platforma za izmenjavo praktičnih izkušenj, dvig prostorske kulture ter osebno in poslovno mreženje.


Zakaj so OHS?
Pred nakupom preizkušamo avtomobile, telefone, oblačila … Nepremičnin, ki so ena naših največjih investicij v poslovnem ali zasebnem življenju, pa večinoma ne. Zato nimamo razvitih pravilnih kriterijev za njihovo vrednotenje ter za odločanje o gradnji, prenovi in vzdrževanju. Ljudje v grajenem prostoru preživimo 90 odstotkov svojega časa.

Večinoma se ne zavedamo vpliva grajenega prostora na naše življenje in delo, torej na počutje, zdravje, varnost, uspešnost in učinkovitost. Stavbe pa gradimo za najmanj 50 do 100 let. Stavb ne oblikujejo samo arhitekti. Oblikujemo jih vsi ljudje, javni odločevalci, investitorji, uporabniki.

Komu so OHS namenjene?
OHS so namenjene najširši javnosti. Ljudem omogočajo, da vstopijo v stavbe, v katere običajno ne vstopijo, da pridobijo izkušnjo v izbrani arhitekturi ter dobijo kontakte tistih, ki stavbe načrtujejo, gradijo, opremljajo in vzdržujejo.

OHS so namenjene tudi promociji, osebnemu in poslovnemu mreženju projektantov, proizvajalcev in dobaviteljev v gradbeništvu in vsem, ki so povezani z nepremičninami.

Preden obiščete festival Odprte hiše Slovenije, preberite 10 NASVETOV ZA OGLEDE

Program festivala
Po zaključenem razpisu za nabor projektov strokovna žirija izbere do 100 objektov po celi Sloveniji, ki jih predstavimo na spletni strani in so brezplačno na ogled za vikend, ko poteka festival. Po festivalu so vsi objekti predstavljeni na portalu SLOVENSKA ARHITEKTURA.

Izbor objektov iz programa festivala naredite pred vikendom. Preglejte program po regijah in po času ali glede na svoje želje. Iskalniki za objekte so urejeni glede na tip objekta, material objekta, regijo in termin ogleda.


Termini ogledov bodo objavljeni 2. aprila 2018. Pred vikendom preverite termine ogledov objektov, ker lahko pride do kakšne spremembe.

 

Prijave so obvezne za vse objekte! Prijave bodo odprte po 7. aprilu. Vstop v zasebne objekte bo možen le s predhodno potrjeno rezervacijo, ki jo boste po prijavi prejeli na svoj elektronski naslov. V kolikor na določenih objektih ne bo prijav, vodenja s strani strokovnjakov na objektu ne bo in bomo to ustrezno najavili na spletni strani. Če boste imeli probleme pri prijavi, nam prosim pišite na elektronski naslov info@odprtehiseslovenije.org . ODPOVEDI ogledov po prijavi nam prosim sporočite na elektronski naslov info@odprtehiseslovenije.org

 

Naslovi objektov v zeleni barvi imajo povezavo na zemljevid. Naslove zasebnih objektov dobite ob prijavi na ogled na elektronski naslov (po 7. aprilu). Objekti v bližini so vidni na zemljevidu lokacij, ki ga najdete v iskalniku.

 

Vodenje na objektih je brezplačno. Vodenja izvajajo projektanti, lastniki, upravitelji, pri tem pa jim pomagajo prostovoljci. Vodstva potekajo v slovenskem jeziku, na željo tudi v angleškem.

 

Dostop do objektov
Če boste prišli z osebnim avtomobilom, vas lepo prosimo, da parkirate na mestih, ki so temu namenjena. Posebna mesta za parkiranje na OHS niso predvidena. Predvsem v mestih priporočamo uporabo javnega prometa ali kolesa. V PRIMERU GNEČE vas prosimo za potrpljenje. Po objektih bodo vodili projektanti, lastniki ali upravitelji. Pomagali jim bodo prostovoljci. Vsi svoje delo opravljajo brezplačno.

Fotografiranje v objektih je dovoljeno, če na vodenju ni določeno drugače.

 

Dobra volja & mreženje
Na oglede pridite dobre volje. Projektanti, lastniki in prostovoljci, ki pomagajo pri dogodku OHS, za to niso plačani. OHS so priložnost za nove izkušnje, nova znanja in poznanstva.

Vaše mnenje šteje!
OHS je namenjen vam. Več povratnih informacij nam bo pomagalo, da se bomo v prihodnje lahko bolje pripravili. Prosimo vas, da nam posredujete svoja mnenja, pritožbe in pohvale o festivalu na elektronski naslov info@odprtehiseslovenije.org

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.