Vlada je razrešila direktorja Eko sklada Milenka Ziherla in začasno pooblastila Hinka Šolinca

Vlada RS je na petkovi seji z mesta direktorja Eko sklada, Slovenskega okoljskega javnega sklada, razrešila Milenka Ziherla. Za opravljanje funkcije direktorja je pooblastila mag. Hinka Šolinca.

Mag. Hinko Šolinc bo Eko sklad vodil do imenovanja novega direktorja, vendar najdlje 90 dni, v tem času pa mu miruje članstvo v nadzornem svetu.

 

Nadzorni svet Eko sklada je prejšnji teden sprejel sklep, da direktor Eko sklada Milenko Ziherl ni izpolnjeval obveznosti, ki mu jih nalagajo zakon in akt o ustanovitvi javnega sklada ter njegova pogodba o zaposlitvi, in vladi 2. julija 2015 predlagal razrešitev direktorja Eko sklada. 

 

Eko sklad, Slovenski okoljski javni sklad, je bil ustanovljen z jasnimi cilji in nalogami. Pri spremljanju dela Eko sklada je nadzorni svet ugotovil, da prihaja v delovnih procesih do motenj, in sicer do zaostankov pri obdelavi prispelih vlog, pristojne institucije so ugotovile več kršitev, medsebojni odnosi med zaposlenimi in vodstvom niso bili na ravni, ki bi dolgoročno omogočala učinkovito delo. Mag. Tanja Bolte, predsednica nadzornega sveta Eko sklada je izpostavila, da bodo nadzorniki naredili vse, da bo poslovanje Eko sklada potekalo nemoteno in da bo obravnava prispelih vlog ena od prioritetnih nalog Eko sklada

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.