V Londonu bodo klasične rdeče telefonske govorilnice spremenili v polnilne postaje na sončno energijo

Medtem ko so rdeče telefonske govorilnice v Veliki Britaniji še vedno štejejo za nacionalne ikone, pa so danes, zaradi mobilnih telefonov, praktično neuporabne. Solarbox London namerava to spremeniti, tako da bo starinske telefonske govorilnice preoblikoval v prenosne polnilne postaje, ki se polnijo s sončno energijo.

Nove govorilnice bodo tudi prebarvali v svetlo zeleno barvo. Kirsty Kenny in Harold Craston ustanovitelja projekta SolarBox sta si prislužila drugo mesto za svojo inovativno idejo na letošnjem londonskem tekmovanju za podjetnika leta. 

Solarbox London je odprl prvo od šestih polnilnih postaj na londonski Tottenham Court Road prejšnji teden. Ta že zagotavlja brezplačno polnjenje naprav za lokalne vozače in turiste. Vsaka polnilna postaja je opremljena z 86 centimetrov dolgo, 150-vatno sončno celico, ki je nameščena na strehi in zagotavlja dovolj energije za polnjenje stotih telefonov na dan.

Čeprav bo imela ekipa Solarbox trenutno le šest telefonskih polnilnih postaj po vsem Londonu, pa upajo, da jih bodo do konca leta, namestili vsaj 12. Solarbox polnilne postaje bodo brezplačne za uporabnike, financirale pa se bodo z oglaševalnim sistemom, ki prikazuje oglase, medtem ko se polni določena mobilna naprava.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.